Ми у Facebook
17.09.2024, 17:05

На Рівненщині СБУ викрила правоохоронця та старосту, які "кришували" ухилянтів

На Рівненщині правоохоронця та старосту однієї зі сільських рад підозрюються у створенні схеми, за допомогою якої чоловіки призовного віку уникали мобілізації
Як інформує пресслужба СБУ, правоохоронець, якого в травні цього року вже "ловили на гарячому", продовжував свою протиправну діяльність. Він пропонував свої послуги особам, які бажали ухилитися від мобілізації. За певну суму грошей правоохоронець сприяв тому, щоб щодо таких осіб було відкрито кримінальне провадження за ухилення від призову. Далі, завдяки своїм зв'язкам, він забезпечував умовне покарання для «клієнтів», що дозволяло їм уникнути призову на військову службу.

Староста сільради, в свою чергу, обіцяв «клієнтам» вступ до вищих навчальних закладів, що давало право на відстрочку від мобілізації.

СБУ задокументувала всі епізоди злочинної діяльності фігурантів. Обом підозрюваним обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України.  

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до цієї схеми.







На правах реклами