Ми у Facebook
19.09.2024, 16:30

Смачний домашній кетчуп: рецепт

Спробуйте приготувати домашній кетчуп, який за смаком перевершить будь-який магазинний аналог.
На кулінарному блозі Collins Country поділилися рецептом домашнього кетчупу з томатів, який можна консервувати на зиму. Авторка розповіла, що щороку готує близько 40 банок цього кетчупу, оскільки він є улюбленцем її родини.

Необхідні інгредієнти:



Помідори
Цукор
Оцет
Спеції (суха цибуля та часник)

Процес приготування:



Ретельно вимийте томати та розріжте їх на четвертинки.

Покладіть томати в каструлю й варіть приблизно 20 хвилин.

Дайте їм трохи охолонути, а потім протріть через сито, щоб позбутися насіння та шкірки. У вас повинен вийти чистий томатний соус.

Варіть соус на слабкому вогні від 1 до 3 годин, доки він не загусне та не набуде консистенції кетчупу.

Додайте цукор, оцет і спеції. На кожні три склянки томатного соусу потрібно додати 1 склянку цукру, 1/2 склянки оцту, 2 чайні ложки солі, 1 чайну ложку сушеної цибулі та 1 чайну ложку сушеного часнику. Усе ретельно перемішайте.

Розлийте кетчуп у стерилізовані банки та щільно закрийте.

Простерилізуйте банки у киплячій воді протягом 35-40 хвилин.

Дайте банкам охолонути та зберігайте у темному прохолодному місці.

Приготування цього кетчупу вимагає часу та терпіння, але його насичений смак виправдає всі зусилля.

Про це повідомляє ТСН, tsn.ua.





На правах реклами