Ми у Facebook
25.09.2024, 10:07

В Острозі поховали військового без почестей: громада обурена рішенням міськради

Острозі спалахнув скандал через поховання 39-річного ветерана Олега Латишева без військових почестей. Місцеві жителі обурилися, що церемонія прощання відбулася без звичних військових ритуалів.
В Острозі розгорівся скандал через поховання 39-річного військовослужбовця Олега Латишева без військових почестей.

Олег Латишев був ветераном АТО і брав участь у бойових діях після початку повномасштабного вторгнення. Після отримання поранень він провів вісім місяців у шпиталі, але 20 вересня його серце зупинилося. Це вже другий трагічний випадок для родини Латишевих, адже у травні 2023 року помер його брат Тарас.

Місцеві жителі висловили невдоволення у соцмережах щодо організації прощання, яке відбулося 22 вересня без звичних для таких випадків військових ритуалів.

У відповідь на критику, Острозька міська рада пояснила, що Латишев самовільно залишив військову частину, через що ховати його з такими ж почестями, як інших загиблих на фронті, було б "несправедливо".

Міська рада також зазначила, що в таких випадках військові центри комплектування не забезпечують труну і хрест, як це робиться для загиблих на лінії фронту, тому всі витрати взяла на себе громада.

Проте під цим постом містяни написали понад 100 коментарів де засуджували і дії влади і саму публікацію.














На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ