Ми у Facebook
25.09.2024, 11:23

Суд повернув Дубенщині частину гідрологічного заказника, незаконно передану в оренду

Завдяки прокуратурі суд повернув громаді на Дубенщині частину гідрологічного заказника, який безпідставно передали в оренду.

Про це інформують у Прокуратурі Рівненської області.

Господарський суд Рівненської області задовольнив позов Дубенської окружної прокуратури в інтересах Рівненської обласної державної адміністрації та Вербської сільської ради.

Суд зобов’язав одне з приватних підприємств повернути земельні ділянки водного фонду загальною площею майже 70 гектарів, орієнтовною вартістю 1,2 мільярда гривень, які знаходяться в межах природно-заповідного фонду.

Прокурори встановили, що приватне підприємство протягом 10 років орендувало ці водойми для риборозведення. Однак частина спірних земель є територією гідрологічного заказника місцевого значення Урочище «Верба», де забороняється надавати землі у господарське використання.

Крім того, після закінчення терміну оренди підприємство не виконало умови договору, не повернуло земельні ділянки у комунальну власність та продовжувало ними користуватися. Це стало підставою для звернення прокуратури до суду.

Після набрання рішенням законної сили прокурори контролюватимуть хід його виконання.

Урочище «Верба» — це гідрологічний заказник місцевого значення площею 148 гектарів, розташований у межах Дубенського району, біля сіл Верба і Стовпець. Цей статус надано з метою збереження природного комплексу в заболоченій лівобережній частині долини річки Іква, а також її унікальної флори і фауни.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ