Ми у Facebook
30.09.2024, 21:40

У аварії загинув кавалер ордена "За мужність" Павло Чайка

29 вересня на автодорозі біля села Хорохорин Луцького району внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинув 36-річний військовий, капітан Збройних сил України та повний кавалер ордена "За мужність" Павло Чайка.
Цю трагічну новину підтвердив Суспільному 30 вересня Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Павло Чайка був родом із міста Рожище, Волинська область, та мав почесне звання громадянина міста. Останні роки проживав із дружиною в Києві. Прощання з військовослужбовцем відбудеться 2 жовтня в рідному місті:

12:00 — церемонія прощання біля батьківського дому у Рожищі;
12:10 — громадська панахида та поховання.
У загиблого залишилися батьки, дружина та сестра.


Військовослужбовець Павло Чайка. Офіційний сайт Десантно-штурмових військ ЗСУ
Військовослужбовець Павло Чайка. Офіційний сайт Десантно-штурмових військ ЗСУ


Життєвий шлях Павла Чайки



Павло Чайка, відомий під псевдо "Сігл", був тричі нагороджений орденом "За мужність". Згідно з даними Десантно-штурмових військ Збройних сил України, першу нагороду III ступеня він отримав 8 липня 2014 року за особисту мужність та героїзм у захисті суверенітету та територіальної цілісності України. Другу нагороду II ступеня — 4 грудня 2014 року. Найвищу відзнаку I ступеня йому вручили 26 лютого 2015 року.

7 травня 2016 року Чайку також нагородили орденом "Народний герой України". Військовий отримав і нагрудний знак "За взірцевість у військовій службі" III ступеня.

Його військова кар’єра розпочалася у 2007 році, коли він потрапив до армії як строковий десантник. Пізніше служив за контрактом, а також два роки працював у підрозділі "Беркут". Війна для Павла Чайки почалася ще в Криму — його підрозділ розташовувався неподалік Армянська.

Він був оборонцем Донецького аеропорту, брав участь у боях на Дебальцівському плацдармі та інших гарячих точках: Слов’янську, Зеленопіллі, Мар’їнці. Як командир взводу 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, Павло Чайка двічі проходив ротацію в Донецькому аеропорту та двічі отримував поранення під час бойових дій.

Трагічна загибель Павла Чайки — це втрата не лише для його родини, а й для всієї України.

За повідомленням з СУСПІЛЬНЕ.ЛУЦЬК, suspilne.media





На правах реклами