Ми у Facebook
06.10.2024, 15:26

Новий смертельний флешмоб шириться серед українських дітей у соцмережах

Уповноважений з прав людини закликає до пильності українських батьків. У соціальних мережах набуває популярності новий небезпечний для життя тренд. Йдеться про вдихання парів токсичних побутових речовин, що завдає непоправної шкоди здоров'ю, а в деяких випадках може призвести до летального результату.
Хромінг – це небезпечна практика вдихання парів від побутової хімії, таких як лаки для нігтів, маркери чи дезодоранти. Це може призвести до серйозних отруєнь, пошкодження внутрішніх органів та навіть смерті.

Ще одним небезпечним трендом серед підлітків є вдихання закису азоту (Galaxy Gas), що також може мати серйозні наслідки для здоров'я.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що така поведінка є вкрай небезпечною і закликав батьків бути особливо уважними до онлайн-активності своїх дітей.

Батькам радять пояснити дітям про небезпеки, пов'язані з вдиханням токсичних речовин, та про наслідки такої поведінки. Крім того, варто слідкуйте за тим, які сайти відвідують ваші діти, і з ким вони спілкуються в мережі.

Щоб уникнути виникнення подібних небезпечних ситуацій потрібно навчити дітей відрізняти правдиву інформацію від фейків та не піддаватися на провокації.

Якщо ви помітили, що ваша дитина стала замкнутою, агресивною або у неї з'явилися незвичні симптоми, зверніться за допомогою до фахівців.





На правах реклами