Ми у Facebook
11.10.2024, 11:30

Імунізація проти грипу: де у Рівному можна придбати вакцину

До аптечних мереж у Рівненській міській територіальній громаді надійшли вакцини від грипу: «Джісі Флю» та «Ваксігрип».
Наразі відомо, що окремі аптечні заклади мережі «Віса» та «Рівнефармація» уже реалізовують імунобіологічні препарати для профілактики грипу.

Повідомляє управління охорони здоров'я м.Рівне.

У закладах охорони здоров‘я Рівненської міської ради з 13 вересня до 4 жовтня щеплення проти грипу вже отримали 83 особи.

Нагадуємо, що вакцинація проти грипу не входить до національного календаря щеплень та є рекомендованою Міністерством охорони здоровʼя України, тому вакцину можуть закуповувати за власний кошт, кошти підприємств та місцевих бюджетів.

Рівняни можуть придбати або забронювати обрану вакцину в аптечних установах та надалі провести вакцинацію в кабінетах щеплень лікувальних закладів первинного рівня надання медичної допомоги.

Щоб отримати щеплення від грипу, потрібно:
- звернутися до сімейного лікаря для виключення протипоказань до вакцинації;
- придбати вакцину від грипу в аптеці;
- доставити вакцину до кабінету щеплень із дотриманням відповідного часового проміжку та без порушень холодового ланцюга (у сумці з холодовим елементом, яку можна купити або отримати під заставу в аптеці);
- отримати щеплення.

Щеплення проти грипу рекомендують робити щороку. Всі вакцини, які надходять у продаж, проходять ретельний державний контроль якості, що гарантує їхню безпеку та ефективність!





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини