Ми у Facebook
11.10.2024, 20:00

Алея Героїв у Рівному: триває встановлення пам'ятників загиблим захисникам України

На найбільшому кладовищі міста Рівного — «Новому» — триває процес встановлення пам’ятників на Алеї Героїв, де поховані загиблі захисники України.

Про це інформують у Комунальному підприємстві "Спецкомбінат - ритуальна служба".

Це важливий етап вшанування полеглих воїнів, і нині активно продовжується робота, яка була погоджена міською радою та розпочата у 2015 році.

Процес встановлення пам'ятників здійснюється у рамках міської соціальної програми, яку затвердила Рівненська міська рада у листопаді 2023 року.
Пам'ятники виготовляються з природного каменю у вигляді козацького хреста, який загальноприйнятий усіма релігійними конфесіями.

Дизайн та розміри пам’ятників були детально продумані та узгоджені ще у 2015 році, коли розпочали встановлення перших пам'ятників для Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО. Таким чином, формується єдина концепція меморіалу, яка відображає героїзм і мужність полеглих воїнів.

Також додатково ескіз кожного пам’ятника погоджується індивідуально із рідними загиблих Героїв України.

Виконання робіт з виготовлення та встановлення пам'ятників виконує ФОП Фурман Ганні Іванівні, яка виграла тендер. На цей проєкт міська рада виділила 28 млн грн.

За ці кошти планується встановити 166 пам’ятників, облаштувати територію навколо місць поховання та здійснити благоустрій меморіалу, включаючи створення пандусів і доріжок.

Усі закупівлі проводяться прозоро та відповідно до чинного законодавства, що забезпечує чесність і контроль за виконанням проекту.

Цей меморіал на Алеї Героїв служитиме нагадуванням для майбутніх поколінь про героїзм та жертви наших захисників, і є символом нашої вдячності та шани до їхнього подвигу.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини