Ми у Facebook
19.10.2024, 11:40

Вихідні без покупок: у Рівному роздавали повістки в торгових центрах

11 жовтня, у п'ятницю, до найбільших торговельних центрів Рівного, таких як «Екватор» та «Епіцентр», прибули кілька автомобілів з представниками поліції, СБУ та військового комату.
Правоохоронці блокували всі входи та виходи, а військові перевіряли документи у чоловіків. Ця інформація швидко розповсюдилася по місту, і внаслідок цього чоловіки не пішли до магазинів на вихідних.

У військкоматі зазначили, що події, які відбулися, є частиною «звичної роботи з виписування повісток». Анна Свінціцька-Савчук, речниця СБУ Рівненщини, пояснила:

— У нас проходять безпекові заходи, які Служба безпеки України проводить регулярно. Основною метою є нейтралізація загроз розвідувально-підривної діяльності ворога. Оскільки Рівненщина межує з Білоруссю, всі усвідомлюють можливості загрози. Під час цих заходів наші працівники перевіряють документи громадян. Якщо особа викликає підозри або питання є до її документів, її можуть відправити на додаткову перевірку, навіть можливо, на поліграфі. Слід зазначити, що під час воєнного стану правоохоронці мають право повністю перевірити документи громадян, тому все відбувається відповідно до чинного законодавства. Раніше ми також проводили подібні заходи, але цей раз план зосередився на Рівному. Група, що займається перевіркою документів, складається з представників усіх сил оборони країни. Подібні заходи тривають і надалі. Наприклад, у Сумах під час одних із таких заходів вдалося затримати агента ворога.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ