Ми у Facebook
20.10.2024, 14:11

Польща змінює міграційну політику: що чекає на іноземців?

Польща вводить значні зміни до своєї міграційної політики. Нова стратегія, спрямована на посилення контролю над міграційними процесами та забезпечення безпеки країни, передбачає ряд обмежень для іноземців.
У відповідь на зростання міграційного тиску та з метою забезпечення національної безпеки, польський уряд вирішив змінити свою міграційну політику. Нові правила покликані посилити контроль на кордонах, зменшити кількість нелегальних мігрантів та захистити польський ринок праці.

Польський уряд вирішив відмовляти у наданні притулку іноземцям, якщо є підстави вважати, що вони становлять загрозу для безпеки країни. Також відбудеться посилення контролю на кордоні, зокрема на польсько-українському, для запобігання незаконній міграції та контрабанді.

Торкнуться нововведення отримання польського громадянства. Тепер для отримання польського громадянства буде запроваджено "тест на громадянство", а також посиляться вимоги до знання польської мови та інтеграції в суспільство.

Працевлаштування мігрантів у Польщі також стане складнішим. Дозволів на роботу стане менше, заяви на дозвіл на роботу будуть ретельно перевірятися, а роботодавці нестимуть більшу відповідальність за своїх іноземних працівників.

Планують прискорити і депортацію. Іноземців, чиї заяви про надання притулку визнають необґрунтованими, будуть швидше повертати до країн походження.

Нова політика має на меті захистити Польщу від загроз, пов'язаних з неконтрольованою міграцією. Запровадження жорсткіших правил має зменшити кількість нелегальних мігрантів та посилити контроль за дотриманням міграційного законодавства.

Нові правила мають забезпечити справедливі умови конкуренції на ринку праці та запобігти експлуатації іноземних працівників.

Завдяки посиленню контролю на кордоні та ускладненню процедури отримання дозволів на роботу, кількість нелегальних мігрантів в Польщі може зменшитися.

Деякі експерти висловлюють побоювання, що нова міграційна політика може призвести до порушення прав людини та дискримінації іноземців. Також є думки, що посилення контролю на кордоні може ускладнити доступ до Польщі для біженців, які дійсно потребують захисту.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ