Ми у Facebook
21.10.2024, 13:33

Рівненська команда вперше здобула бронзу на чемпіонаті України з волейболу сидячи

Цими вихідними у Полтаві відбувся чемпіонат України з волейболу сидячи серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. У змаганнях взяли участь сім команд із різних регіонів країни: Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Полтавської, Рівненської та Черкаської областей.
Згідно з правилами турніру, кожна команда могла залучити не більше двох здорових спортсменів.

До складу збірної Рівненської області увійшли спортсмени Рівненського регіонального центру «Інваспорт» під керівництвом тренера Олександра Шевчука. До команди також долучилися гравчиня волейбольної команди «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» Вероніка Пекнич (тренер Алла Жук) та гравець команди «Патріот» Іван Яковенко (тренер Володимир Козловський).




На груповому етапі рівненчани здобули впевнені перемоги над командами Дніпропетровської та Вінницької областей з рахунком 2:0, проте поступилися господарям змагань, команді Полтавської області, з рахунком 1:2. У чвертьфіналі представники Рівненщини переконливо перемогли збірну Черкаської області (3:0), але у півфіналі не змогли здолати сильну команду Київщини, поступившись з рахунком 0:3.




Незважаючи на поразку у півфіналі, у матчі за бронзу рівненська команда продемонструвала високий рівень гри, перемігши команду Дніпропетровської області з рахунком 3:0. Це історична перемога, адже вперше в історії Рівненщина здобула медалі на чемпіонаті України з волейболу сидячи.




Чемпіонами України стала команда Київської області, яка у фіналі здолала господарів — Полтавську область — з рахунком 3:0.







Вітаємо рівненську команду з визначним досягненням!

За повідомленням з Рівненської обласної ради.





На правах реклами