Ми у Facebook
22.10.2024, 21:12

До кінця цього року МСЕК ліквідують - Прем'єр-міністр Денис Шмигаль

Президент України оголосив радикальні зміни у сфері медико-соціальної експертизи
Сьогодні під час засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО) було ухвалено низку важливих рішень щодо реформи медико-соціальної експертної комісії (МСЕК). Президент України наголосив на необхідності кардинальних змін, зокрема ліквідації МСЕК до кінця року та запровадження нової, прозорої та цифрової системи.

МСЕК будуть ліквідовані до кінця 2024 року, замість них запровадять європейську цифрову мдель. Президент доручив Міністру охорони здоров’я внести відповідні нормативні документи для розгляду Кабінетом Міністрів до 1 листопада.

Рішенням РНБО також звільнено керівництво Центральної медико-соціальної експертної комісії та профільного департаменту Міністерства охорони здоров'я, відповідального за координацію діяльності МСЕК.

У найближчі три місяці буде проведена перевірка рішень щодо встановлення інвалідності, особливо серед посадовців. Перевірки мають виявити необґрунтовані рішення та забезпечити їх скасування.

Президент наголосив на необхідності оперативного проведення реформи, аби ліквідувати недоліки у роботі МСЕК та повернути довіру громадськості до цієї системи.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ