Ми у Facebook
28.10.2024, 18:07

На Рівненщині надають гранти на навчання

На Рівненщині шість закладів освіти долучилися до державного проєкту з надання грантів на навчання. Державний грант на здобуття вищої освіти є підтримкою, яку держава надає через співфінансування навчання на контрактній основі. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.
Серед учасників проєкту:

Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України, який пропонує 106 грантових місць;
Національний університет "Острозька академія" з 187 можливостями для студентів;
Національний університет водного господарства та природокористування з 782 пропозиціями;
Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука – 324 пропозиції;
Луганський державний медичний університет – 30 пропозицій;
Рівненський державний гуманітарний університет, який надає 611 можливостей для навчання.
Подати заявку на грант можна до 5 листопада. Розмір грантів становить 15 та 25 тисяч гривень. Механізм реалізації грантів доступний через мобільний додаток "Дія".

«Грант має цільове призначення — він може бути використаний виключно для оплати навчання у визначеному закладі освіти. Зняття цих коштів або їх використання на інші цілі неможливе. Це безповоротна допомога, яка не вимагає додаткових зобов’язань від студента», — зазначив Сергій Подолін.

Загалом до проєкту вже долучилося 194 вищі навчальні заклади по всій Україні, і цей перелік постійно оновлюється. Дізнатися більше про доступні можливості можна на порталі "Вступ-2024" за посиланням: vstup.edbo.gov.ua/grants.

За повідомленням з Рівненської ОВА.





На правах реклами