Ми у Facebook
01.03.2025, 08:45

Що таке «лонг блек» і чим він відрізняється від «американо»?

Фото: ukr.media

Останнім часом у кав’ярнях усе частіше можна зустріти не звичне «американо», а загадковий «лонг блек» — напій, який уже підкорив серця багатьох кавоманів.
«Лонг блек» (з англійської — «довгий чорний») — це кава, яку готують шляхом додавання подвійної порції еспресо у гарячу воду. Саме така послідовність приготування дозволяє зберегти щільну кавову плівку, що підкреслює насичений смак напою. Для порівняння, в традиційному «американо» гарячу воду наливають поверх еспресо, через що руйнується плівка, а смак стає більш розбавленим.

Ще одна важлива відмінність — об’єм напою. «Лонг блек» подається в меншій порції, ніж «американо», що робить його смак більш концентрованим та виразним.

Популярність у світі



Нині «лонг блек» користується особливою популярністю в Австралії та Новій Зеландії, де вже став справжнім фаворитом серед поціновувачів кави. Ба більше, експерти прогнозують, що цей напій може навіть випередити «американо» за популярністю.

Зростає попит на «лонг блек» і в Європі. Зокрема, в Лондоні він стрімко набирає прихильників. За даними кав’ярень британської столиці, два роки тому цей напій посів п’яте місце серед найпопулярніших кавових замовлень, а його частка у загальному продажі кави сягнула 9%.

Отже, якщо ви ще не куштували «лонг блек», можливо, саме час відкрити для себе новий смак справжньої кавової насолоди.

За повідомленням з ukr.media.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Кава з сиром: оригінальний рецепт

З чого каву пити смачніше?

Незвичайний рецепт: африканська кава з прянощами





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ