Ми у Facebook
15.03.2025, 16:39

Голубці до посту по-новому: червона капуста, гриби та секретний соус!

Здивуйте своїх близьких незвичайними голубцями з червоної капусти та грибною начинкою! Ця страва не тільки смачна, але й корисна, а секретний соус з часником додасть їй неповторного аромату.
Інгредієнти:
1 невеликий качан червоної капусти
150 г печериць
240 г рису (сирого)
2 червоні цибулини
1 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. соусу теріякі
кілька гілочок петрушки
50 г сметани
1 зубчик часнику
невелика гілочка кропу
сіль, перець за смаком

Приготування:

Розігрійте духовку до 240°C.
Капусту опустіть в киплячу воду на 5 хвилин, потім обережно відокремте листя. Твердіші листки поверніть у воду до м'якості.
Відваріть рис до готовності.
Дрібно наріжте гриби, цибулю та петрушку.
Розігрійте олію на сковороді, обсмажте цибулю з грибами 8 хвилин. Додайте соєвий соус, теріякі, петрушку та готуйте ще 2-3 хвилини.
Змішайте грибну суміш з рисом, посоліть, поперчіть.
На листя капусти викладіть начинку та загорніть голубці.
Викладіть голубці у форму для запікання, залийте водою, посоліть, поперчіть.
Накрийте форму фольгою та запікайте 35-40 хвилин.
Для соусу змішайте сметану, подрібнений часник і кріп.
Подавайте голубці гарячими з соусом.

Секрети успіху:
Використовуйте молоду червону капусту, вона ніжніша.
Не переварюйте рис, він має бути розсипчастим.
Експериментуйте з начинкою, додаючи улюблені овочі та спеції.
Подавайте голубці з різними соусами, наприклад, томатним або грибним.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини