Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

14:25 | Обласні депутати пропонують перевірити м’ясопереробників

Члени простійної комісії Рівненської облради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села намагалися з'ясувати, що зробити для того, щоб так звана м'ясна продукція була справді такою.
"Зараз в Україну нелегально ввозять м'ясо у великих кількостях — сотні тисяч тон. М'ясопереробні цехи купують фарш по 6 гривень за кілограм. У такий фарш йдуть шкіри свиней, голови, кістки, — зазначив голова простійної комісії Володимир Варфалюк. — Це все додають у ковбасу, яку продають за 60 гривень. Потрібно перевірити м'ясопереробні цехи, чи заводи на предмет складових тієї ковбаси, чи є сертифікати, чи працюють там ветеринари?"
"Кабінет Міністрів України торік не виділив кошти на проведення досліджень, цьогоріч кошти виділені. Фарш, який ми досліджували у 2006 році, відповідав нормам. Показники держстандартів по ковбасі та по фаршу завищені, — пояснила начальник управління у справах захисту прав споживачів у Рівненській області Євгенія Мосіюк. — показники ДСТУ потрібно переглянути. Коли у продукти входить шкіра — це ще не найгірше, часто додають розріджені кістки, сої дуже багато”.
РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини