Ми у Facebook
14.06.2012, 15:07

Рівненські науковці шукатимуть причину руйнації в житловому будинку у Луцьку

На запрошення керівництва міста у Луцьку побували експерти з рівненського Національного університету водного господарства та природокористування – доцент кафедри інженерних конструкцій Олександр Борисюк та старший викладач кафедри автомобільних доріг, основ та фундаментів Георгій Федорчук.
Про це OGO.ua повідомили з НУВГП.

– Про причину руйнування остаточно можна стверджувати лише після лабораторного дослідження матеріалів. Попередня – один з простінків першого поверху не витримав навантаження, – розповів Олександр Борисюк.

У прокуратурі Луцька в свою чергу розглядають декілька версій причин обвалу щодо рування п’ятиповерхівки. Так, ймовірно, обвал стіни будинку №109 на вулиці Рівненській могли спричинити: порушення правил проведення будівельних робіт при будівництві; порушення правил проведення будівельних робіт при реконструкції нежитлового приміщення; неправильна експлуатація будинку комунікаційними системами; службова халатність з боку працівників ЖКП №7 та Луцької міської ради при експлуатації будинку. У рамках досудового слідства правоохоронці провели виїмку будівельної документації та призначили низку необхідних експертиз, – повідомляє сайт "Волинські новини".

У зв’язку з обвалом будинку у Луцьку буде перевірено стан усього житлового фонду, заявив міський голова Микола Романюк на оперативній нараді 12 червня. Зокрема, буде перевірено стан усього житлового фонду (понад 1750 будинків). Ці роботи планують завершити до кінця вересня.

У свою чергу, у Рівному вирішили створити комісію, яка буде ретельніше вивчатимуться звернення громадян, які просять у виконкому дозволи на перепланування квартир у житлових будинках.

- Бо у Луцьку нібито мова йде саме про те, що у підвалі будинку був облаштований магазин, несучі стіни знесені, а замість них поставили металеві конструкції, які врешті не витримали, - зазначив секретар Рівнеради Андрій Грещук.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
У Луцьку обвалилася 5-поверхівка. Є жертви [+Фото]
Зруйнований у Луцьку будинок вібрує — люди бояться ночувати





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини