Ми у Facebook
25.02.2014, 07:30

Масляна: Млинці із зеленню, часником, скумбрією та горіхами

Здивуйте на Масляну гостей та рідних, окрім традиційних млинців та вареників із сиром, смачнющими і дуже вітамінними млинцями, у рецепті яких поєднані мотиви середземноморських і кавказьких страв.
Тісто: 2 яйця, 1 повна склянка борошна, 2 склянки мінеральної води (або 1 склянка теплого молока й 1 склянка води), дрібка солі, дрібка цукру, дві жмені подрібненої свіжої або мороженої петрушки, 2 потовчені зубчики часнику, 2 столові ложки олії (найкраще – оливкової, але підійде й рафінована соняшникова).

Начинка: 1 банка консервів «Скумбрія в олії» (або 150 г філе смаженої чи печеної скумбрії), 2 зубчики часнику, 100 г тертих на дрібній тертці волоських (грецьких) горіхів.

Рецепти на Масляну: Млинці "зі змістом"

1. Приготуйте начинку. Для цього розімніть виделкою шматочки скумбрії без кісток, додайте подрібнений часник та горіхи, при бажанні – зелень петрушки чи трохи зеленої цибулі. Якщо начинка надто суха, долийте трішки соку з консервів або рибного відвару. Можна додати чайну ложечку майонезу, чорного або білого меленого перцю, підсолити на свій смак. Добре вимішайте.

2. Приготуйте тісто для млинців. Розбийте віничком яйця, долийте склянку води або теплого молока, додайте сіль, цукор, борошно, вимішайте, щоб не було грудочок. Долийте другу склянку води, 2 ложки олії, додайте зелень та часник, добре вимішайте і залишіть на 5 хвилин.

3. Добре розігрійте невелику сковорідку для млинців. Випікайте млинці із зеленню на середньому вогні з обох боків до легкого рум`яного кольору.

4. Посередині кожного млинця покладіть порцію начинки. Складіть млинці на ваш смак, але найкраще трикутником, так, щоб нагадували рибку. Прикрасьте зеленню.

ІНШІ РЕЦЕПТИ МЛИНЦІВ:
Зустрічаємо Масляну з унікальними рецептами: смакуємо різнобарвні млинці
Що за свято ця Масляна?
Зустрічаймо Масляну з унікальними рецептами: смакуємо лизні у торбі





На правах реклами