17.02.2012, 15:31
Рецепти від пані Галі на Масляну: Млинці "зі змістом"
Масляна (Масниця) — це народне свято проводів зими, яке припадає цього року на 20-26 лютого. А також це останній тиждень перед Великим постом. Тому на Масляну готували багато ситної їжі.
Одним із найпростіших способів пригостити рідних та гостей на Масляну багато господинь називають млинці. Вони можуть бути з різного тіста, пишними й тоненькими, з усілякими солодкими та солоними начинками і просто так...
"Рівненська газета" пропонує деякі рецепти млинців з колекції Галини Цуканової.
Млинці з капустою та грибами
500-600 г свіжої капусти, півтори склянки борошна, 1-2 яйця, 1 склянка молока, півсклянки води, 2 чайні ложки цукру, 100 г попередньо відварених сушених грибів, 1 цибулина, 50 г олії, сіль, перець.
Дрібно пошаткуйте або натріть на буряковій тертці капусту (якщо качан щільний), посоліть, дайте постояти.
Підсмажте цибулю й попередньо відварені у підсоленій воді сушені гриби.
В іншій сковорідці у добре розігріту олію покладіть капусту, цукор, за бажанням — дрібку солодкого червоного перцю або ложку томатного соусу чи домашньої аджики, інші спеції, а також підсмажені гриби з цибулею. Тушкуйте без кришки до готовності й максимального випарування води.
Борошно розведіть досить теплим молоком, додайте яйця, сіль, воду (найкраще — сильногазовану мінеральну), покладіть тушковану капусту, ще раз добре вимішайте і смажте млинці.
Подавайте на стіл зі сметаною, майонезом чи грибною підливою.
Читайте рецепт приготування Млинчиків з копченою рибою.
Інші статті до теми:
У Рівному на Масницю проведуть конкурс млинців
Свято проводів зими переїжджає з Рівненського зоопарку в парк Шевченка
"Рівненська газета" пропонує деякі рецепти млинців з колекції Галини Цуканової.
Млинці з капустою та грибами
500-600 г свіжої капусти, півтори склянки борошна, 1-2 яйця, 1 склянка молока, півсклянки води, 2 чайні ложки цукру, 100 г попередньо відварених сушених грибів, 1 цибулина, 50 г олії, сіль, перець.
Дрібно пошаткуйте або натріть на буряковій тертці капусту (якщо качан щільний), посоліть, дайте постояти.
Підсмажте цибулю й попередньо відварені у підсоленій воді сушені гриби.
В іншій сковорідці у добре розігріту олію покладіть капусту, цукор, за бажанням — дрібку солодкого червоного перцю або ложку томатного соусу чи домашньої аджики, інші спеції, а також підсмажені гриби з цибулею. Тушкуйте без кришки до готовності й максимального випарування води.
Борошно розведіть досить теплим молоком, додайте яйця, сіль, воду (найкраще — сильногазовану мінеральну), покладіть тушковану капусту, ще раз добре вимішайте і смажте млинці.
Подавайте на стіл зі сметаною, майонезом чи грибною підливою.
Читайте рецепт приготування Млинчиків з копченою рибою.
Інші статті до теми:
У Рівному на Масницю проведуть конкурс млинців
Свято проводів зими переїжджає з Рівненського зоопарку в парк Шевченка
Інші статті рубрики:
На вихідних буде спекотно: Прогноз погоди на кінець березня
Сьогодні злива, а завтра тепло. В цю похмуру днину порадує прогноз синоптиків.
переглядів: 153
Астропрозноз на завтра: перші симптоми та чужі конфлікти
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 29 березня.
переглядів: 267
Скраб для голови в домашніх умовах: секрет, який зменшить жирність волосся
Хочете побороти зайву жирність волосся? Спробуйте приготувати домашній та бюджетний скраб для шкіри голови.
переглядів: 273
Готуємо солодку піцу з фруктами: діти будуть щасливі
Неймовірно смачний рецепт, який можна приготувати на дитяче день народження, або у звичайний день до чаю.
переглядів: 288
"Підвищення тарифів на світло поки не буде", - Міністр енергетики
Міністерство енергетики України наразі не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення.
переглядів: 287