Ми у Facebook
13.03.2015, 09:11

Ректор РДГУ Руслан Постоловський: мистецтво жити університетом

Вибори ректора РДГУ стали подією першої половини 2015 року у Рівному. З одного боку, це не дивно, адже університет є лідером гуманітарної освіти. З іншого – розмах брудної кампанії проти лідера симпатій колективу РДГУ Руслана ПОСТОЛОВСЬКОГО вражає.
Подібне "жу-жу-жу" є невипадковим, як показує досвід політичних подій в Україні. Чесно кажучи, дивно, коли в академічній сфері починаються подібні "розбори".

Професор Руслан Постоловський на спроби свої опонентів зашкодити його обранню ректором відповідає за класичним рецептом – не словом, а ділом. Виступаючи перед колективами коледжів в Дубно та Сарнах, структурними підрозділами університету в Рівному, він сміливо відповідав на гострі питання, заспокоював тих, кого лякають зміни, малював траєкторію розвитку вищого навчального закладу, у якій зацікавлена більшість співробітників та студентів.

На таких зустрічах цікавим є зворотній зв’язок. Послухаємо, що говорить співробітник Інституту мистецтв, народний артист України, професор Святослав МЕЛЬНИЧУК:

– У час, коли все руйнується, а реформи провадяться за рахунок простих людей, Руслану Михайловичу вдається не тільки утримувати наш виш від розпаду, але й виплачувати зарплатню та розробляти нові проекти й програми розвитку університету.



Перебіг виборчої кампанії дозволяє стверджувати, що професура РДГУ підтримує Руслана Постоловського осмислено та щиро. Наприклад, доктор технічних наук, професор Андрій СЯСЬКІЙ наголосив:

– Чому Постоловський? Тому що з ним буде стабільність. Де є стабільність, там завжди житиме розвиток. Руслан Михайлович науковець з багаторічним стажем, справжній організатор і гарний управлінець. Він знає усі проблеми університету.

Значна конкурентна перевага Руслана Постоловського – у досвіді, адже він пройшов непростий шлях і наприкінці 90-х років став засновником РДГУ. Його публічні виступи дозволяють припустити, що українська дипломатія втратила у його особі вправного переговірника. Професор Постоловський не переходить на особистості. У свою чергу, він робить те, що вміє робити, – гарантує студентам освіту, а викладачам роботу та стабільну зарплату, що в умовах сьогоднішньої кризи є важливіше за гучні гасла.

Підтримують в.о. ректора Руслана Постоловського не лише викладачі, а й представники студентської молоді. Студентка 3-го курсу психолого-природничого факультету РДГУ Катерина МАЛИШ переконана:

– На мою думку, ректор Постоловський не має альтернативи. Послідовність у своїй справі, життя роботою, відкритість для усіх – все це вартує того, аби ректором РДГУ став саме професор Постоловський, – каже наша співрозмовниця.

Напередодні виборів ректора можемо зауважити: Руслан Постоловський продовжує жити університетом, його проблемами та потребами. В.о. ректора може собі дозволили ігнорувати інсинуації та відвертий наклеп, адже відчуває підтримку колег та студентів, знає, як вести в майбутнє університет, вчитися та працювати у якому, прагнуть тисячі українців.

До теми:

Вибори ректора РДГУ: заявка на перемогу

«Ранкова кава»: гість — ректор РДГУ Руслан Постоловський [+Відео]

У Рівному відкрили меморіальну дошку герою Небесної Сотні - випускнику РДГУ [Фото+Відео]

Рівне: церква та гуманітарний університет підписали угоду про співпрацю [Фото+Відео]





На правах реклами