П'ять кращих рецептів домашніх тортів [+Фото]
1) Торт Богема
Інгредієнти:
Для тіста:
яйця - 3 шт.
цукор - 1 ст.
сметана - 1 ст.
згущене молоко - 0, 5 банки
борошно - 1-1,5 ст.
гашена сода - 1 ч.л.
какао - 2 ст.л.
сіль за смаком.
Для крему:
вершкове масло - 200 г
молоко - 1 ст.
цукор - 1,5 ст.
згущене молоко - 0, 5 банки
манна крупа - 3-4 ст.л.
лимон - 1 шт.
Для декору:
білий шоколад - 100 г
чорний шоколад за смаком.
Приготування:
Яйця розітріть з цукром. Сметану змішайте з згущеним молоком. Всипте стільки борошна, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани. Соду погасити оцтом і відразу додати до тіста. Додайте какао, дрібку солі, перемішайте. У форму, змащену маслом, вилийте тісто. Випікати в розігрітій духовці на середньому вогні близько 20 хв. Корж остудіть і розріжте навпіл уздовж.
Потім масло перетріть зі згущеним молоком і цукром. Зваріть манну кашу на молоці, остудіть. Лимон натріть на тертці і змішайте з охолодженою манною кашею. Додайте масляну суміш. Суфле збийте міксером до отримання легкої повітряної маси і поставте в холодильник на 30 хв. Перемажте коржі. Залийте розтопленим білим шоколадом, чорним - прикрасьте.

2) Торт з печива з горіхами
Інгредієнти:
Для торта:
печиво - 500 г
волоські горіхи - 1 склянка
згущене молоко - 250 г.
Для крему:
сметана - 1 склянка
цукор - 3/4 склянки
шоколад - 50 г
мигдаль - 50 г
фундук - 50 г
Приготування:
Печиво добре подрібнити, перемішати з рубаними горіхами і згущеним молоком до отримання однорідної маси. Перекласти масу у фольгу, надати їй бажану форму і поставити в холодильник на годину. Перекласти торт на блюдо і покрити сметанним кремом.
Для крему: збити сметану з цукром, додати шматочки шоколаду та горіхів, перемішати.

3) Шварцвальдський торт
Інгредієнти:
яйце (для коржів) - 4 шт.
цукор (для коржів) - 100 г
темний шоколад (для коржів)- 150 г
масло вершкове (для коржів) - 5 ст.л.
борошно (для коржів) - 50 г
крохмаль пшеничний (для коржів)- 50 г
розпушувач - 1 ч.л.
мелені лісові горіхи (для коржів) - 150 г
сіль (для коржів)
вершки жирні (35%) (для крему) - 500 мл
вишнева наливка (для крему) - півсклянки
консервована вишня (для крему) - 750 г
шоколадна стружка - 50 г.
Приготування:
Яйця і цукор збити до кремоподібного стану. Шоколад наламати маленькими шматочками і розтопити на водяній бані, додавши 2 ст.л. води. Масло розтопити і дати йому трохи охолонути. Масло, розтоплений шоколад і вишневу наливку додати до яєчної масси. Горіхи обсмажити до золотистого кольору, після чого подрібнити їх. Змішати просіяне борошно, крохмаль, розпушувач і горіхи. Домісити цю суміш до яєчної маси.
Дно форми для торта змастити маслом і викласти в неї тісто. Випікати в попередньо нагрітій до 190С духовці 45-60 хвилин. Готовий корж остудити і розрізати на кілька пластів.
Для начинки вершки і ванільний цукор збити в густу піну. Пропитати коржі вишневою наливкою. На коржі викласти збиті вершки, на них вишні. Коржі покласти один на одного. Поверхню і край торта змастити вершками і прикрасити шоколадною стружкою.

4) Торт із заварним кремом
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 200 г
борошно житнє - 80 г
цукор - 70 г
какао - 4 ст.л.
вода - 250 мл
рослинне масло - 50 мл
мед - 2 ст.л.
варення - 2 ст.л.
сіль - щіпка
сода - 1 ч.л.
яблуко - 200 г
горіхи - 50 г
вода для крему - 400 мл
цукор для крему - 100 г
борошно для крему - 3 ст.л.
сухе кокосове молоко для крему - 3 ст.л.
Приготування:
Для приготування тіста змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, сіль, соду, какао. Поступово помішуючи, додати воду, мед, варення і масло. Яблоко очистити і нарізати маленькими кубиками. Додати яблуко в тісто разом з подрібненими горіхами і ретельно перемішати. Викласти тісто в змащену маслом форму (21 см) і поставити в розігріту до 180 град. духовку на 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
Розділити на 2 коржа. Для крему половину води з цукром і довести до кипіння. Тонкою цівкою влити половину води, ретельно змішану з борошном і сухим кокосовим молоком. На середньому вогні довести до кипіння, не припиняючи помішувати. Остудити. Змастити кремом коржі і зібрати торт. Прикрасити за бажанням.

5) Торт «Мулатка»
Інгредієнти:
фігурний шоколад для прикраси
коньяк - 75 мл
цукрова пудра - 1/3 склянки
сметана 30% - 1 стакан
чорний шоколад без наповнювачів - 3 плитки
готові медові або пісочні коржі - 1 упаковка
Приготування:
Злегка, на низьких оборотах, збиваємо сметану з цукровою пудрою. Тут важливо не перестаратися і не «перебити» крем, щоб сметана не "відійшла». До того ж, вона повинна бути густою. У невеликій каструльці на повільному вогні, помішуючи, розтоплюємо плитки шоколаду, попередньо поламавши їх на шматочки, щоб процес відбувався швидше (при бажанні, щоб помадка мала більш ніжну текстуру, можеш додати 1-2 ложки масла, але тоді готовий торт повинен застигати довше), і злегка збиваємо міксером.
Кожен корж злегка скроплюємо коньяком і починаємо складати торт, по черзі змащуючи коржі шоколадом і сметанним кремом. Верхній корж рівномірно поливаємо шоколадом (якщо він під час складання торта загус, розтопіть його знову, адже верх десерту - це його «обличчя»). Поставте у прохолодне місце і дайте застигнути.

Смачного!
Статті до теми:
Топ-5 рецептів тортів без випічки [+Фото]
Смачний пудинг з творогу в мікрохвильовці [РЕЦЕПТ]
Топ-5 рецептів шоколадних десертів, які готуються за 10 хвилин [+Фото]

корисні поради господиням, домашні рецепти, рецепти, торти, випічка
Княжна Гальшка Острозька і Василь Червоній: 20 видатних рівнян

Історія завжди мала особливе значення і потужний вплив на життя українського народу. Саме тому так важливо пам'ятати тих, то цю історію творив. І залишив у ній свій вагомий слід.
переглядів: 205
Вступ-2025 на Рівненщині: державне замовлення, регіональні пріоритети та чому варто обирати свідомо

Із 1 липня в Україні офіційно стартувала вступна кампанія до закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти. Про актуальні правила, важливі акценти та виклики освітнього вибору розповів директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.
переглядів: 354
Як нині перетнути кордон із Румунією, Польщею та що варто знати перед поїздкою

Попри літній пік поїздок і відпусток, перетин кордону з Румунією виявився напрочуд спокійним. Наша кореспондентка, яка нещодавно повернулася з поїздки, розповідає: шлях через пункт пропуску зайняв близько трьох годин — у нинішніх реаліях це майже рекорд.
переглядів: 393
На Рівненщині судитимуть чоловіка за умисне вбивство

54-річного мешканця Вараського району судитимуть за підозрою в умисному вбивстві. Обвинувальний акт у цій справі вже скеровано до суду Зарічненським відділом Вараської окружної прокуратури.
переглядів: 265
Безвісти зниклого 66-річного рівнянина знайшли мертвим у покинутому колодязі

66-річного Віктора Шкоропада, якого кілька днів розшукували поліцейські та родина, на жаль, виявили мертвим. Тіло чоловіка знайшли 8 липня у покинутому колодязі поблизу села Ясининичі Рівненського району.
переглядів: 587