Ми у Facebook
26.01.2016, 21:30

П'ять кращих рецептів домашніх тортів [+Фото]

У вирі буденних подій так часто хочеться забути про все і поласувати шматочком смачненького торта. Рецептами найсмачніших ділиться з вами портал "ОГО".
Більшість жінок постійно морять себе дієтами і відмовляються від різних смаколиків. Але бувають моменти коли зїсти щось смачненьке - життєво необхідно, тим паче, що солодощі піднімають настрій. А якщо приготувати солоденьке власноруч - то кількість позитивних вражень збільшиться вдвічі. Тому пропонуємо вам кілька рецептів домашніх тортиків:

1) Торт Богема

Інгредієнти:
Для тіста:
яйця - 3 шт.
цукор - 1 ст.
сметана - 1 ст.
згущене молоко - 0, 5 банки
борошно - 1-1,5 ст.
гашена сода - 1 ч.л.
какао - 2 ст.л.
сіль за смаком.

Для крему:
вершкове масло - 200 г
молоко - 1 ст.
цукор - 1,5 ст.
згущене молоко - 0, 5 банки
манна крупа - 3-4 ст.л.
лимон - 1 шт.

Для декору:
білий шоколад - 100 г
чорний шоколад за смаком.

Приготування:
Яйця розітріть з цукром. Сметану змішайте з згущеним молоком. Всипте стільки борошна, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани. Соду погасити оцтом і відразу додати до тіста. Додайте какао, дрібку солі, перемішайте. У форму, змащену маслом, вилийте тісто. Випікати в розігрітій духовці на середньому вогні близько 20 хв. Корж остудіть і розріжте навпіл уздовж.

Потім масло перетріть зі згущеним молоком і цукром. Зваріть манну кашу на молоці, остудіть. Лимон натріть на тертці і змішайте з охолодженою манною кашею. Додайте масляну суміш. Суфле збийте міксером до отримання легкої повітряної маси і поставте в холодильник на 30 хв. Перемажте коржі. Залийте розтопленим білим шоколадом, чорним - прикрасьте.



2) Торт з печива з горіхами
Інгредієнти:

Для торта:
печиво - 500 г
волоські горіхи - 1 склянка
згущене молоко - 250 г.

Для крему:
сметана - 1 склянка
цукор - 3/4 склянки
шоколад - 50 г
мигдаль - 50 г
фундук - 50 г

Приготування:
Печиво добре подрібнити, перемішати з рубаними горіхами і згущеним молоком до отримання однорідної маси. Перекласти масу у фольгу, надати їй бажану форму і поставити в холодильник на годину. Перекласти торт на блюдо і покрити сметанним кремом.

Для крему: збити сметану з цукром, додати шматочки шоколаду та горіхів, перемішати.



3) Шварцвальдський торт

Інгредієнти:
яйце (для коржів) - 4 шт.
цукор (для коржів) - 100 г
темний шоколад (для коржів)- 150 г
масло вершкове (для коржів) - 5 ст.л.
борошно (для коржів) - 50 г
крохмаль пшеничний (для коржів)- 50 г
розпушувач - 1 ч.л.
мелені лісові горіхи (для коржів) - 150 г
сіль (для коржів)
вершки жирні (35%) (для крему) - 500 мл
вишнева наливка (для крему) - півсклянки
консервована вишня (для крему) - 750 г
шоколадна стружка - 50 г.

Приготування:
Яйця і цукор збити до кремоподібного стану. Шоколад наламати маленькими шматочками і розтопити на водяній бані, додавши 2 ст.л. води. Масло розтопити і дати йому трохи охолонути. Масло, розтоплений шоколад і вишневу наливку додати до яєчної масси. Горіхи обсмажити до золотистого кольору, після чого подрібнити їх. Змішати просіяне борошно, крохмаль, розпушувач і горіхи. Домісити цю суміш до яєчної маси.

Дно форми для торта змастити маслом і викласти в неї тісто. Випікати в попередньо нагрітій до 190С духовці 45-60 хвилин. Готовий корж остудити і розрізати на кілька пластів.

Для начинки вершки і ванільний цукор збити в густу піну. Пропитати коржі вишневою наливкою. На коржі викласти збиті вершки, на них вишні. Коржі покласти один на одного. Поверхню і край торта змастити вершками і прикрасити шоколадною стружкою.



4) Торт із заварним кремом

Інгредієнти:
борошно пшеничне - 200 г
борошно житнє - 80 г
цукор - 70 г
какао - 4 ст.л.
вода - 250 мл
рослинне масло - 50 мл
мед - 2 ст.л.
варення - 2 ст.л.
сіль - щіпка
сода - 1 ч.л.
яблуко - 200 г
горіхи - 50 г
вода для крему - 400 мл
цукор для крему - 100 г
борошно для крему - 3 ст.л.
сухе кокосове молоко для крему - 3 ст.л.

Приготування:
Для приготування тіста змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, сіль, соду, какао. Поступово помішуючи, додати воду, мед, варення і масло. Яблоко очистити і нарізати маленькими кубиками. Додати яблуко в тісто разом з подрібненими горіхами і ретельно перемішати. Викласти тісто в змащену маслом форму (21 см) і поставити в розігріту до 180 град. духовку на 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

Розділити на 2 коржа. Для крему половину води з цукром і довести до кипіння. Тонкою цівкою влити половину води, ретельно змішану з борошном і сухим кокосовим молоком. На середньому вогні довести до кипіння, не припиняючи помішувати. Остудити. Змастити кремом коржі і зібрати торт. Прикрасити за бажанням.



5) Торт «Мулатка»

Інгредієнти:
фігурний шоколад для прикраси
коньяк - 75 мл
цукрова пудра - 1/3 склянки
сметана 30% - 1 стакан
чорний шоколад без наповнювачів - 3 плитки
готові медові або пісочні коржі - 1 упаковка

Приготування:
Злегка, на низьких оборотах, збиваємо сметану з цукровою пудрою. Тут важливо не перестаратися і не «перебити» крем, щоб сметана не "відійшла». До того ж, вона повинна бути густою. У невеликій каструльці на повільному вогні, помішуючи, розтоплюємо плитки шоколаду, попередньо поламавши їх на шматочки, щоб процес відбувався швидше (при бажанні, щоб помадка мала більш ніжну текстуру, можеш додати 1-2 ложки масла, але тоді готовий торт повинен застигати довше), і злегка збиваємо міксером.
Кожен корж злегка скроплюємо коньяком і починаємо складати торт, по черзі змащуючи коржі шоколадом і сметанним кремом. Верхній корж рівномірно поливаємо шоколадом (якщо він під час складання торта загус, розтопіть його знову, адже верх десерту - це його «обличчя»). Поставте у прохолодне місце і дайте застигнути.



Смачного!

Статті до теми:

Топ-5 рецептів тортів без випічки [+Фото]

Смачний пудинг з творогу в мікрохвильовці [РЕЦЕПТ]

Топ-5 рецептів шоколадних десертів, які готуються за 10 хвилин [+Фото]





На правах реклами