Ми у Facebook
31.03.2016, 21:30

Поради татусям: Як налагодити стосунки з дитиною

Джерело фото: nashamama.com

Пропонуємо кілька простих і ефективних способів.
Чомусь в нашій країні прийнято вважати, що роль тата у вихованні дитини другорядна. Саме через стереотипи чи інші індивідуальні причини, вихованням дітей у більшості випадків займаються мами. У таких сім'ях татусі проводять дуже мало часу з дітьми, не можуть знайти підхід до власної дитини, не знають чим цікавиться малюк і т.д. Виправляти таку ситуацію просто необхідно, адже участь тата, як і мами, просто необхідна у вихованні дитини. А щоб змінити цю ситуацію і налагодити взаємостосунки з малюком, вам доведеться докласти чимало зусиль:

1. Тато і дитина - разом з народження. Якщо у вас народився малюк, не бійтеся брати участь у догляді за ним. У вільний час купайте дитину, гуляйте з нею, годуйте, розмовляйте. Саме так і встановлюється довіра між татом та дитиною.

2. Спільні ігри. Зазвичай татусі обирають активні види ігрових занять для дітей і це дуже подобається малюкам. Пограйте з дитиною в хованки, доганяйло, футбол і ви неодмінно станете для неї авторитетом.

3. Вихід в світ. Найкращий варіант для дозвілля дитини разом з батьком - похід в зоопарк, цирк, центр розваг. У таких закладах ви можете гарно розважитися разом і заодно поспілкуватися.

4. Спільне проведення часу. Доведено, що татусі, які багато часу проводять з дитиною, стають для неї авторитетом та прикладом. Особливо це важливо для хлопчиків. Хто, як не тато, має навчити сина головним премудростям чоловічого життя.

5. Спілкування. Дехто вважає, що дитину не можна ні в чому обмежувати, інші ж стверджують - для дитини необхідні жорсткі рамки. Насправді, саме тато має знайти золоту середину у спілкуванні з дитиною, адже мамам, в силу своєї жіночності та м'ягкості, дуже важко обмежувати малюка в його побажаннях. Пояснюйте, що можна, а що - ні. Не карайте своє чадо без причини, контролюйте свій гнів.

6. Розумні вимоги. Звісно, кожен батько хоче, аби його дитина була успішною у всьому. Але, ідеальних дітей не буває. Навчіться висувати розумні вимоги і підтримуйте дитину у їх виконанні.

7. Все добре в міру. Ні для кого не секрет, що татусі зазвичай більш суворі, ніж мами. Але і тут важливо не переборщити. Стежте за тим, наскільки категорично ви висловлюєтеся. Ніяких фраз «Ти поганий хлопчик» бути не повинно. Давати оцінку можна тільки конкретним діям. А після цього добре б показати і власний позитивний приклад.

8. Дитину потрібно хвалити! Навіть ящо ви і прагнете бути авторитетом для дитини, не бійтеся хвалити її за досягнення. Так ви тільки мотивуєте чадо на нові звершення. Але пам'ятайте - розмір похвали повинен відповідати розміру успіху.

9. Не допускайте невиправданого застосування сили і погроз. Усім нам іноді тяжко стримувати свої емоції, але дитина не повинна бути джерелом для їх вивільнення. Ваш крик, застосування фізичних покарань може травмувати психіку дитини, назавжди відштовхнути її від вас.

10. Любов. Ну і головне у налагодженні стосунків з дитиною - ваша любов. Навіть якщо ви чоловік - не бійтеся показати, як ви любите свою дитину. Ваша прихильність і щирість піде малюку тільки на користь.

Статті до теми:

Чому більшість чоловіків хочуть сина

Рівнянин, дослідивши свій рід, знайшов зв'язок з Булгаковим, королем Ягайлом і Руданським

Чи повинен чоловік сам оплачувати побачення: думки рівнян





На правах реклами