Ми у Facebook
27.06.2016, 16:15

25 секретів успішного абітурієнта: як підкорити систему ЗНО?

Нещодавно тестуванням з хімії закінчилась основна сесія ЗНО. Абітурієнти можуть зітхнути з полегшенням. Тепер лишається лише подавати заявки на вступ в омріяні університети. Поради від абітурієнта 2016 року майбутнім вступникам - читайте далі!
Перш за все, вже зараз починайте думати про майбутню спеціальність, обирайте факультет, щоб зробити правильний вибір предметів, з яких складатимете ЗНО. Звичайно, ви можете ще змінити рішення але, якщо будете послідовними у своїх рішеннях, вам буде легше готуватись.

1. Найближчим часом пройдіть минулорічні тести ЗНО. «Для чого? - подумаєте ви. - Час іще є!» Так, час є, але так ви оціните рівень складності кожного обраного вами предмета і розробите для себе індивідуальну систему підготовки.

2. Складіть графік підготовки до ЗНО. Визначтеся з терміном, за який ви опануєте начальний матеріал, розбийте його за блоками. І не затягуйте з початком підготовки, якщо навіть впевнені у своїх силах.

3. Ознайомтесь з програмою ЗНО-2017, яка, до речі, вже розміщена на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО). Ні для кого не секрет, що шкільна програма ширша за програму ЗНО, тому заздалегідь ознайомтесь зі специфікою тесту наступного року.

В Україні видано книгу, яка допоможе вступити на журналістику

4. Після цього починайте підготовку. Це найважча частина для успішного складання тесту, бо «корені науки гіркі, а плоди – солодкі», тому прочинайте працювати, якщо очікуєте на позитивний результат.

5. Визначтеся із способом підготовки. Оптимальний, як на мене, варіант - це підготовка з репетитором у комплексі з проходженням онлайн-тестувань на різноманітних сайтах підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. Виконуйте якнайбільше тестів - це і додаткова практика для вас, і показник впевненості у своїх силах.

6. Використовуйте навчальні посібники під час підготовки до ЗНО. Вони допоможуть вам запам’ятати незрозумілий матеріал, і саме там ви зможете знайти відповіді на запитання, які у вас можуть виникнути під час підготовки.

7. Слідкуйте за актуальними новинами про ЗНО, аби чітко уявити собі процедуру його проведення. Тому час від часу відвідуйте офіційний сайт УЦОЯО.

8. Регулярно оцінюйте власні досягнення, відкореговуйте за необхідності свій графік підготовки до тесту.

9. Обов’язково зареєструйтесь на пробне ЗНО. На ньому ви реально оціните свої знання, зрозумієте над чим вам ще треба попрацювати. Воно проводиться приблизно за місяць до «справжнього тесту». Тут ви зможете залишити свій страх і навчитися раціонально використовувати свій час. Під час виконання тестів удома теж не забувайте орієнтуватися в часі, аби встигнути на ЗНО перенести відповіді із тестового зошита у спеціальний бланк відповідей. Це дуже важливо!

10. Вчасно зареєструйтесь на основну сесію, аби потім не мати проблем. Треба уважно перевірити всю інформацію про себе.

11. Не сидіть за книжками в останні дні перед тестом, це вам не допоможе! Пам’ятайте, що ви не вивчите весь матеріал за лічені дні, краще ґрунтовно готуйтесь хоча б за півроку до тестування. Перевантаження організму тільки може серйозно зашкодити, ви виснажите себе ще до дня тесту, і мрії залишаться мріями лише через те, що ви не дотримувалися режиму дня. Тому не забудьте про відпочинок.

12. Не вірте продавцям відповідей до тесту у соцмережах. Ви лише витратите гроші «на вітер», не робіть цього! Ніяких відповідей не існує, придбати їх неможливо, краще покладіться на свої сили.

13. Заздалегідь складіть все необхідне перед ЗНО: сертифікат, дві чорні ручки, запрошення-перепустку, паспорт, за бажанням пляшку води без етикетки. Не беріть з собою навушники, флешки, пристрої зчитування та обробки інформації. Не варто наражати себе на небезпеку: вас можуть позбавити права складати ЗНО.

14. Не панікуйте! Перед проведенням ЗНО заспокойтеся та налаштуйте себе на позитив. Це вам точно допоможе, як би банально не звучало! Просто повірте в себе!

15. Зранку добре поснідайте. Навіть не думайте йти на тест голодним, бо ви його завалите: ваш мозок не буде працювати у звичному режимі, і ви аж ніяк не зосередитесь на тестах.

16. Не запізнюйтесь до пункту тестування. Прийдіть вчасно, а краще заздалегідь. Переважна більшість випускників не має такого центру «через дорогу», тому їхати туди потрібно завчасно – так, щоб дістатися до місця хоча б за півгодини до початку ЗНО. Тоді не потрібно буде поспішати, можна буде спокійно залишити речі, вимкнути телефон і налаштуватися на написанні іспиту.

17. Економте час. Не зациклюйтесь на питаннях, потім повернетесь до складних, для вас. Так ви збережете час! Старайтеся виконати всі завдання.

18. Якщо зробили помилку і помітили це – виправляйте, але «без фанатизму», перша відповідь майже завжди вірна.

19. Забудьте про все! Думайте тільки про ЗНО. Будьте уважними та спокійними. Вчитуйтесь у кожне завдання, не помиліться через неуважність.

20. Якщо не впевнені у правильності рішення, використовуйте метод виключення, а з двох відповідей обирайте ту, яка на перший погляд здалась вірною, вона майже завжди правильна.

21. Навіть не намагайтесь списати у сусіда. Для чого вам зайві проблеми і чужі помилки?!

22. Думайте тільки про поточне завдання. Не згадуйте попередніх, вони, як правило, не пов’язані між собою. У деяких запитаннях варто просто увімкнути логіку.

23. Не засмучуйтесь. Ви не можете знати всього на 100% . Лише одиниці складають тест на 200 балів. Тому немає ніякого сенсу розхлюпувати емоційну енергію на передчасну досаду. Навіть якщо вам здається, що ви допустили занадто багато помилок і просто завалили тест, пам'ятайте, що дуже часто таке відчуття є хибним.

24. Виходити з тест-центру можна лише після того, як ви здали бланк з відповідями. Якщо вийдете раніше, назад вас просто не пустять.

25. Переконайтесь, що ви все перевірили, перед тим, як здати бланк. А потім дочекайтесь офіційних відповідей та результатів. Не вірте неофіційній інформації, вона може виявитись фейком. Довіряйте лише офіційним джерелам – інформації з сайту УЦОЯО.

І, головне, - не бійтеся. Не таке страшне ЗНО, як вам розповідають студенти! Воно не складне, якщо систематично до нього готуватись! Повірте у себе - і у вас все вийде. Успіхів вам, майбутні абітурієнти!

До теми:

Як отримати високий бал на ЗНО з англійської мови [+ПОРАДИ]

ЗНО з історії України: секрет високого балу [ПОРАДИ]

Хлопець з Рівненщини написав два предмети ЗНО на 200 балів





На правах реклами