Ми у Facebook
05.06.2015, 10:30

Як отримати високий бал на ЗНО з англійської мови [+ПОРАДИ]

Тест з англійської мови абітурієнти писатимуть 10 червня. До цього часу вивчити весь матеріал 11-річної школи нереально, та все ж покращити результат ЗНО на декілька балів можливо.
Що повторяти, коли до ЗНО лічені дні? За якими підручниками краще готуватися та на які теми звернути особливу увагу? На запитання відповідає студентка Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Ніна Коробко. За тестування з української мови та літератури, англійської мови отримала відповідно 200 та 189 балів.

- Щороку різні видавництва країни масово поширюють цілі комплекси підготовок до ЗНО з англійської мови та інших предметів. Як вважаєш: чи варто довіряти підручникам такого типу і чому?
- На мою думку, замість довідників українських видавництв для підготовки до ЗНО краще використовувати підручники іноземних видавництв, які готують до схожих за рівнем знань іспитів (наприклад, FCE). Я використовувала лише їх та матеріали УЦОЯО (програму ЗНО, вимоги до написання власного висловлення). Мої друзі під час підготовки за українськими довідниками знаходили на їхніх сторінках багато помилок. 

В Україні видано книгу, яка допоможе вступити на журналістику

- Ніно, якими, на твій погляд, є найважливіші аспекти успішного складання тесту з англійської мови?
- Тест з англійської – це перевірка знань граматики, словникового запасу (за інформацію УЦОЯО, лексичний мінімум складає 2500 слів – прим. авт.) та навичок читання. Щодо лексики та граматики рекомендую книжку «Grammar and Vocabulary for First Certificate» видавництва «Longman». Якщо немає можливості придбати друкований варіант, в Інтернеті можна знайти електронну версію. Аби потренуватися відповідати на запитання до текстів, раджу видання «FCE Practice Tests Plus 2 New Edition».

- У тесті з англійської мови є багато завдань саме на знання лексики. Як порекомендуєш готуватися до завдань такого типу? Достатньо мати хороший словниковий запас чи є ще якісь хитрощі?
- Звісно, що в тесті часом трапляються невідомі слова, але потрібно привчити себе розуміти зміст написаного навіть попри це. На ЗНО в тебе не буде словника, тож варто привчити себе здогадуватися значення слів з контексту. 

- Що можна встигнути довчити за час, що залишився до ЗНО?
- У кожного є свої слабкі місця й теми, які варто довчити. Обов'язково раджу пройти завдання ЗНО минулих років. Навіть якщо в дечому структура тесту змінюється з року в рік, це допомагає краще зрозуміти, які дають завдання.

- Тест з англійської мови ти склала на 189 балів. У яких завданнях допустилася помилок та як порадиш їх уникнути цьогорічним випускникам?
- Я зробила, зокрема, дві помилки в завданнях на фразові дієслова, тому раджу повчити їх. У програмі, яка є на сайті УЦОЯО, подано список 20 дієслів, від яких утворені фразові слова, що їх будуть перевіряти на ЗНО. Це досить небагато. Також варто звернути увагу на власне висловлення: знайти вимоги до листів, написати вдома хоча б десять штук, аби потренуватися. Дуже важливо знати фрази-кліше, дотримуватися відповідної лексики: офіційної чи розмовної.

За даними львівського представництва УЦОЯО, 20% абітурієнтів на тесті з української цього року взагалі не написали завдання з розгорнутою відповіддю. Таким чином, кожен п’ятий випускник утратив по 20 балів у своїй роботі. Припускаю, що схожа ситуація може бути з іноземними мовами. Тож раджу звернути увагу на власне висловлення в підготовці та обов’язково виконати це завдання під час тесту. Вдалого вступу!

До теми:

Рівненська випускниця - про ЗНО-2015

Які документи потрібні школярам Рівного на ЗНО-2015





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ