Ми у Facebook
20.06.2019, 18:00

Україна підтримує Олега Сенцова

фото з 112.ua

Український режисер отримуватиме стипендію імені Левка Лук’яненка.
Олег Сенцов отримуватиме стипендію імені Левка Лук’яненка на період незаконного затримання, утримання та протягом одного року після звільнення. Відповідний наказ про це підисав ще Петро Порошенко в травні цього року.

А 19 червня, Кабінет Міністрів України схвалив проект Указу Президента щодо отримання державних стипендій імені Левка Лук’яненка, що врегульовано Указом Президента України від 7 листопада 2018 року № 417/2018 «Про державні стипендії імені Левка Лук’яненка».

Про це повідомляє Урядовий портал.

Відповідно до Указу виплати стипендій ім. Левка Лук’яненка схвалено ще 11 українцям, які через свою громадсько-політичну діяльність, відстоювання інтересів і суверенітету України в окупації незаконно утримувалися чи продовжують утримуватися за ґратами у Російській Федерації, окупованій частині Донбасу та Криму.

Нагадаємо, виповнилося 5 років, як ув'язнили талановитого українського режисера Олега Сенцова.

Перед цим в Москві відбулися пікети на підтримку Олега Сенцова.

Кримчанин, український режисер Олег Сенцов отримав 20 років ув’язнення в колонії строгого режиму на Ямалі. Російський суд визнав його винним у спробі здійснити теракт. Як стверджує слідство, Олег Сенцов планував взірвати вибухівку поблизу меморіалу «Вічний вогонь» і пам’ятника Леніну в Сімферополі у 2014 році.

Сенцов голодував понад 140 днів з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів. В суботу, 6 жовтня, припинив голодування через те, що до нього планували застосувати примусове годування.

Навіть перебуваючи у російській колонії, продовжує роботу над сценарієм про життя ув'язнених.

У 2018 році Олег Сенцов отримав відому премію Сахарова "За свободу думки".

Підводячи підсумки 2018 року, деякі кінокритики назвали Олега Сенцова впливовим кінодіячем.

Нещодавно прийшов лист від Олега Сенцова, де йдеться, що він почувається краще.

Також у Києві друком вийшла друком книга Олександра Мімрука «Олег Сенцов» англійською мовою.

Нещодвано стало відомо, що, навіть перебуваючи за ґратами, Олег Сенцов дописав новий роман і не планує полишати творчу діяльність.

Kауреат Оскара Альфонсо Куарон долучився до заклику звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Росіянин Володимир Єгоров на даху свого помешкання в Тверській області вивісив жовто-блакитний стяг на підтримку Олега Сенцова та інших ув’язнених в Росії українців.





На правах реклами