Ми у Facebook
25.01.2019, 18:00

Олег Сенцов написав, що майже повернувся до норми

Скрін з відео телеканалу ICTV.

Прийшов новий лист від ув'язненого українського режисера.
Звістку від Олега Сенцова отримала російська правозахисниця Тетяна Щур. Вона повідомила про те, що режисер, за його словами, майже повернувся в норму, зі здоров'ям та настроєм у нього все добре, Сенцов займається спортом і багато пише - за січень списав три ручки. Також просить не переживати за нього.

Проте, дещо Тетяну Щур таки занепокоїло:



"Але як же не переживати? Адже ми навчилися давно читати між рядків його листа, в яких він ніколи не скаржиться. Майже ніколи. Хіба тільки, коли зовсім вже помирав, просто передав сестрі заповіт ...Зараз він не вмирає, бадьориться. Ось тільки ... повідомляє, що його не відправляли на Новий рік, як Сашу Кольченко, в ШІЗО, тому що «ТУТ І БЕЗ ЦЬОГО З РЕЖИМОМ ВСЕ ГАРАЗД». А що таке «режим в порядку», можна уявити, навіть не володіючи спеціальними знаннями", - зазначила Тетяна Щур у своєму дописі в мережі Фейсбук.

фрагмент листа Сенцова. Фото зі сторінки Тетяни Щур у мережі Фейсбук.
фрагмент листа Сенцова. Фото зі сторінки Тетяни Щур у мережі Фейсбук.


Кримчанин, український режисер Олег Сенцов отримав 20 років ув’язнення в колонії строгого режиму на Ямалі. Російський суд визнав його винним у спробі здійснити теракт. Як стверджує слідство, Олег Сенцов планував взірвати вибухівку поблизу меморіалу «Вічний вогонь» і пам’ятника Леніну в Сімферополі у 2014 році.

Сенцов голодував понад 140 днів з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів. В суботу, 6 жовтня, припинив голодування через те, що до нього планували застосувати примусове годування.

Навіть перебуваючи у російській колонії, продовжує роботу над сценарієм про життя ув'язнених.

У 2018 році Олег Сенцов отримав відому премію Сахарова "За свободу думки".

Підводячи підсумки 2018 року, деякі кінокритики назвали Олега Сенцова впливовим кінодіячем.

Також у Києві друком вийшла друком книга Олександра Мімрука «Олег Сенцов» англійською мовою.

Нещодвано стало відомо, що, навіть перебуваючи за ґратами, Олег Сенцов дописав новий роман і не планує полишати творчу діяльність.





На правах реклами