07.12.2019, 11:30
Як вибрати й приготувати гриби і не отруїтися? (ПОРАДИ + ВІДЕО)
Чим печериці відрізняються від глив? Чому шиітаке називають лікувальними? Чи варто їсти печериці сирими? І як краще зберігати гриби? На ці та інші питання відповідають експерти «Корисної програми» на «Інтері».
Печериці, гливи, шиітаке і лісові гриби з давніх часів приваблюють нас своїм смаком і універсальністю. Їх вживають в свіжому вигляді, а також сушать, солять, маринують, консервують. Гриби - дуже корисний, але в той же час і підступний продукт. Одні з них можуть бути отруйними та небезпечними для життя, інші - занадто складними в приготуванні. Чим вони корисні для нашого здоров'я? І як вибрати якісні гриби?
У вівторок, 3 грудня, о 10:00 на «Інтері» вийшов в ефір новий випуск «Корисної програми», присвячений грибам. Ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проекту розказали про безпечні та дорогі гриби, навчать їх вибирати, а також розібралися, яку ж користь цей продукт приносить організму.
«Гриби є прекрасним джерелом рослинного білка і мінералів, - розповідає експерт «Корисної програми», шеф-кухар Артем Радучіч. - Але цінними харчовими властивостями володіють тільки свіжі гриби. Зіпсовані та капелюшки, що полежали, навпаки, приховують багато небезпек. Тому при покупці грибів звертайте увагу на їх щільність і пружність. Пухка структура - яскрава ознака неякісного продукту. Також гриби повинні бути матовими, чистими, без слизу і явних темних плям. Краще пройти повз, якщо ви бачите, що гриб вже втратив вологу і сухий на дотик. А ще не купуйте гриби, якщо у них ніжка на зрізі пориста».
Чим печериці відрізняються від глив? Чому шиітаке називають лікувальними? Які гриби можуть містити підвищену кількість пестицидів і важких металів? Як уберегтися від отруєння? Чи варто їсти їх сирими? І як краще зберігати гриби? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: гастроентеролог Тетяна Куліш, засновник Музею грибів Андрій Боєчко, шеф-кухар Артем Радучіч, телеведучий Дмитро Чистяков. Корисними порадами поділиться зіркова гостя ток-шоу - актриса Ольга Сумська.
«Найбільше люблю білі гриби, але нікому не раджу їсти лісові гриби сирими: це може мати негативні наслідки, - розповідає Ольга Сумська. - Часто роблю крученики з грибами. Для приготування цієї страви свіжі гриби чистимо і відварюємо, потім ріжемо крихітними скибочками. Додаємо до них ріпчасту цибулю і сметану. Тушкуємо близько 10 хвилин на слабкому вогні. Окремо готуємо крученики. Чорнослив заливаємо окропом. Куряче філе ріжемо невеликими шматочками і відбиваємо. У кожне філе загортаємо чорнослив і фіксуємо м'ясо за допомогою зубочисток. Обвалюємо в борошні і смажимо на оливковій олії 10-15 хвилин. Коли з'явилася рум'яна кірочка, кладемо крученики в каструлю і заливаємо грибним соусом. Тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. Блюдо готове!»
Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений грибам, дивіться завтра, 3 грудня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».
Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать інші випуски «Корисної програми».
У середу, 4 грудня, о 10:00 на «Інтері» - розмова про те, на що звертати увагу при виборі тушонки.
Ви збираєтеся в похід, на дачу або просто у вас немає часу і потрібно чимось швидко і смачно нагодувати сім'ю? Тушонка вам у допомогу! Головне, щоб вона була якісна. Чи завжди ми знаємо, що насправді знаходиться в банці? Яке м'ясо найбільш підходить для приготування тушонки? Чи є в ній вітаміни та інші корисні речовини? Як часто і в яких кількостях можна їсти тушонку? Кому вона протипоказана? І які вишукані страви можна приготувати з тушонки? На ці та багато інших питань дадуть відповідь експерти ток-шоу, серед яких - телеведучі Андрій Доманський та Олександр Бондарчук.
У четвер, 5 грудня, о 10:00 на «Інтері» - програма про горіхи.
Античні мудреці вважали їх головною їжею для мозку. А єгипетські фараони навіть забороняли вживати ці плоди простим людям, боячись, що ті порозумнішають і вийдуть з-під контролю. Сьогодні, на відміну від стародавніх часів, горіхи стали одними з найдоступніших продуктів. І при цьому - вони дуже корисні для здоров'я. Горіхи багаті білками, а мінеральних речовин в них удвічі більше, ніж у фруктах. Як вони впливають на наш організм? В якому вигляді горіхи максимально корисні? Чи можуть вони замінити м'ясо? Чим відрізняються різні сорти горіхів? І який з них вважається рекордсменом за кількістю і корисних речовин, і калорій? Зоряний експерт ток-шоу - телеведуча Катерина Виноградова.
У п'ятницю, 6 грудня, о 10:00 в ефірі «Інтера» - випуск «Корисної програми» про рибні консерви.
Сучасний асортимент рибних консервів різноманітний: тунець, сайра, лосось, горбуша, минтай, консервовані краби, кальмари, мідії. Як правильно їх вибирати, зберігати і готувати? Які важливі елементи містяться в рибних консервах і чим вони корисні для нашого організму? З якими продуктами варто вживати консервовану рибу, а з якими краще не поєднувати? І як відрізнити якісні рибні консерви від неякісних? Відповіді на ці та багато інших питань - у черговому випуску «Корисної програми». Зірковий гість ток-шоу - телеведучий Павло Прядко.
А в суботу, 7 грудня, о 10:00 на «Інтері» вийде випуск ток-шоу, присвячений сосискам (повтор від 01.11.2019).
Сосиски - улюблена страва всіх, хто хоче швидко, смачно і ситно перекусити. Але чи завжди корисний такий перекус? Багато що, якщо не все, залежить від якості продукту і способу його приготування. В якій країні світу живе найбільше поціновувачів цього блюда? Як правильно варити сосиски - в плівці або без? Чи є м'ясо в дешевих сосисках? З чого їх готують? На що варто звертати увагу при покупці? Зірковий гість програми - радіоведуча Вікторія Зубрейчук.
У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо вам продали неякісний товар, у вас є скарги, пропозиції та поради, пишіть на сайт проекту https://korysno.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію: 067-879-55-91.
Текст і фото - телеканал Інтер
ДО ТЕМИ:
5 корисних порад від ведучого "Корисної програми" Олександра Лук'яненка
Як вибрати молоко: 5 порад експертів «Корисної програми»
«Корисна програма»: як правильно вибрати варену ковбасу (ПОРАДИ + ВІДЕО)
Як вибрати якісну варено-копчену ковбасу? (+ВІДЕО)
У вівторок, 3 грудня, о 10:00 на «Інтері» вийшов в ефір новий випуск «Корисної програми», присвячений грибам. Ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проекту розказали про безпечні та дорогі гриби, навчать їх вибирати, а також розібралися, яку ж користь цей продукт приносить організму.
«Гриби є прекрасним джерелом рослинного білка і мінералів, - розповідає експерт «Корисної програми», шеф-кухар Артем Радучіч. - Але цінними харчовими властивостями володіють тільки свіжі гриби. Зіпсовані та капелюшки, що полежали, навпаки, приховують багато небезпек. Тому при покупці грибів звертайте увагу на їх щільність і пружність. Пухка структура - яскрава ознака неякісного продукту. Також гриби повинні бути матовими, чистими, без слизу і явних темних плям. Краще пройти повз, якщо ви бачите, що гриб вже втратив вологу і сухий на дотик. А ще не купуйте гриби, якщо у них ніжка на зрізі пориста».
Чим печериці відрізняються від глив? Чому шиітаке називають лікувальними? Які гриби можуть містити підвищену кількість пестицидів і важких металів? Як уберегтися від отруєння? Чи варто їсти їх сирими? І як краще зберігати гриби? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: гастроентеролог Тетяна Куліш, засновник Музею грибів Андрій Боєчко, шеф-кухар Артем Радучіч, телеведучий Дмитро Чистяков. Корисними порадами поділиться зіркова гостя ток-шоу - актриса Ольга Сумська.
«Найбільше люблю білі гриби, але нікому не раджу їсти лісові гриби сирими: це може мати негативні наслідки, - розповідає Ольга Сумська. - Часто роблю крученики з грибами. Для приготування цієї страви свіжі гриби чистимо і відварюємо, потім ріжемо крихітними скибочками. Додаємо до них ріпчасту цибулю і сметану. Тушкуємо близько 10 хвилин на слабкому вогні. Окремо готуємо крученики. Чорнослив заливаємо окропом. Куряче філе ріжемо невеликими шматочками і відбиваємо. У кожне філе загортаємо чорнослив і фіксуємо м'ясо за допомогою зубочисток. Обвалюємо в борошні і смажимо на оливковій олії 10-15 хвилин. Коли з'явилася рум'яна кірочка, кладемо крученики в каструлю і заливаємо грибним соусом. Тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. Блюдо готове!»
Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений грибам, дивіться завтра, 3 грудня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».
Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать інші випуски «Корисної програми».
У середу, 4 грудня, о 10:00 на «Інтері» - розмова про те, на що звертати увагу при виборі тушонки.
Ви збираєтеся в похід, на дачу або просто у вас немає часу і потрібно чимось швидко і смачно нагодувати сім'ю? Тушонка вам у допомогу! Головне, щоб вона була якісна. Чи завжди ми знаємо, що насправді знаходиться в банці? Яке м'ясо найбільш підходить для приготування тушонки? Чи є в ній вітаміни та інші корисні речовини? Як часто і в яких кількостях можна їсти тушонку? Кому вона протипоказана? І які вишукані страви можна приготувати з тушонки? На ці та багато інших питань дадуть відповідь експерти ток-шоу, серед яких - телеведучі Андрій Доманський та Олександр Бондарчук.
У четвер, 5 грудня, о 10:00 на «Інтері» - програма про горіхи.
Античні мудреці вважали їх головною їжею для мозку. А єгипетські фараони навіть забороняли вживати ці плоди простим людям, боячись, що ті порозумнішають і вийдуть з-під контролю. Сьогодні, на відміну від стародавніх часів, горіхи стали одними з найдоступніших продуктів. І при цьому - вони дуже корисні для здоров'я. Горіхи багаті білками, а мінеральних речовин в них удвічі більше, ніж у фруктах. Як вони впливають на наш організм? В якому вигляді горіхи максимально корисні? Чи можуть вони замінити м'ясо? Чим відрізняються різні сорти горіхів? І який з них вважається рекордсменом за кількістю і корисних речовин, і калорій? Зоряний експерт ток-шоу - телеведуча Катерина Виноградова.
У п'ятницю, 6 грудня, о 10:00 в ефірі «Інтера» - випуск «Корисної програми» про рибні консерви.
Сучасний асортимент рибних консервів різноманітний: тунець, сайра, лосось, горбуша, минтай, консервовані краби, кальмари, мідії. Як правильно їх вибирати, зберігати і готувати? Які важливі елементи містяться в рибних консервах і чим вони корисні для нашого організму? З якими продуктами варто вживати консервовану рибу, а з якими краще не поєднувати? І як відрізнити якісні рибні консерви від неякісних? Відповіді на ці та багато інших питань - у черговому випуску «Корисної програми». Зірковий гість ток-шоу - телеведучий Павло Прядко.
А в суботу, 7 грудня, о 10:00 на «Інтері» вийде випуск ток-шоу, присвячений сосискам (повтор від 01.11.2019).
Сосиски - улюблена страва всіх, хто хоче швидко, смачно і ситно перекусити. Але чи завжди корисний такий перекус? Багато що, якщо не все, залежить від якості продукту і способу його приготування. В якій країні світу живе найбільше поціновувачів цього блюда? Як правильно варити сосиски - в плівці або без? Чи є м'ясо в дешевих сосисках? З чого їх готують? На що варто звертати увагу при покупці? Зірковий гість програми - радіоведуча Вікторія Зубрейчук.
У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо вам продали неякісний товар, у вас є скарги, пропозиції та поради, пишіть на сайт проекту https://korysno.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію: 067-879-55-91.
Текст і фото - телеканал Інтер
ДО ТЕМИ:
5 корисних порад від ведучого "Корисної програми" Олександра Лук'яненка
Як вибрати молоко: 5 порад експертів «Корисної програми»
«Корисна програма»: як правильно вибрати варену ковбасу (ПОРАДИ + ВІДЕО)
Як вибрати якісну варено-копчену ковбасу? (+ВІДЕО)
Категорія: Новини > Споживач
Автор: ogo.uaПереглядів: 2803Інші статті рубрики:
Астропрозноз на завтра: перші симптоми та чужі конфлікти
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 29 березня.
переглядів: 127
Скраб для голови в домашніх умовах: секрет, який зменшить жирність волосся
Хочете побороти зайву жирність волосся? Спробуйте приготувати домашній та бюджетний скраб для шкіри голови.
переглядів: 148
Готуємо солодку піцу з фруктами: діти будуть щасливі
Неймовірно смачний рецепт, який можна приготувати на дитяче день народження, або у звичайний день до чаю.
переглядів: 187
"Підвищення тарифів на світло поки не буде", - Міністр енергетики
Міністерство енергетики України наразі не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення.
переглядів: 202
У цю неділю Україна переходить на літній час: куди треба крутнути стрілки
Вже цими вихідними українці перейдуть на літній час, коли годинники переведуться на одну годину вперед у ніч проти 31 березня. Стрілки пересувають на одну годину вперед о 03:00.
переглядів: 216