«Корисна програма»: як правильно вибрати варену ковбасу (ПОРАДИ + ВІДЕО)
«Ризик купити неякісну варену ковбасу сьогодні досить високий, - розповідає експерт «Корисної програми» Марія Янчик. - Пов'язано це з шкідливими інгредієнтами, які вона іноді містить. Дуже багато споживачів при покупці довіряють ціннику - мовляв, чим дорожче ковбаса, тим вона якісніша. На жаль, це не завжди так. Тому, вибираючи варену ковбасу, обов'язково звертайте увагу на її консистенцію, колір і склад. Якісна варена ковбаса повинна бути пружною, без порожнин і грудочок, за кольором - рожева або світло-рожева, якщо вона не куряча. Що стосується інгредієнтів, - чим менше їх перелік, тим краще».

За словами фахівця, до складу вареної ковбаси вищого сорту, виготовлену згідно з ГОСТом, можуть входити: свинина, яловичина, вода, курячі яйця, молоко, сіль, цукор, прянощі. При цьому в продукті не повинно бути рослинних білків, клітковини, крохмалю та механічно обробленого м'яса - найдешевшого і низької якості.
Як вибрати якісну варено-копчену ковбасу? (+ВІДЕО)
«Краще не беріть ковбасу, яка має слизьку оболонку, - продовжує Марія Янчик. - Якщо ковбаса м'яка на дотик, це означає, що в ній міститься багато води. Також не слід вибирати продукт з додатковими приставками до назви або той, на якому ви помітили чималий перелік «єшок». У той же час стандарт допускає використання деяких добавок, таких, як фіксатор забарвлення (нітрит натрію) Е250, харчові фосфати, що підвищують щільність фаршу, Е451, Е450, підсилювач смаку Е621».
Слідуючи порадам експерта, також потрібно обов'язково дивитися на умови зберігання ковбаси і її термін придатності: «Сировиною для варених ковбас служить підсолений фарш, а в ньому багато води, тому і зберігаються вони недовго. Термін зберігання залежить від упаковки. Для ковбаси вищого сорту в натуральній оболонці - максимум 72 години, в поліетиленовій плівці - 8-10 діб, а у вакуумній - до 15 діб. При цьому температура в холодильнику повинна бути від 0 до 6 градусів включно. Важливо пам'ятати, що продукт, упакований без вакууму, має менший термін придатності».

Цікаво, що в момент своєї появи, в 30-х роках XX століття, ніжний сорт вареної ковбаси вважався одним з кращих і призначався для людей з ослабленим здоров'ям, тому так і називався - «Докторська». З тих пір методи виробництва ковбаси практично не змінилися, а ось кількість найменувань і сортів цього продукту значно збільшилася. Як не помилитися у виборі якісного продукту?
«Варені ковбаси вважаються дієтичним продуктом, - каже ведучий ток-шоу Олександр Лук'яненко. - Однак, на думку експертів, не всі вони можуть бути корисні. Щоб не було неприємних наслідків для організму, завжди ретельно вивчайте склад перед покупкою і вибирайте ковбасу вищого сорту».

Ще більше корисних порад про те, як правильно вибирати варену ковбасу, - у випуску ток-шоу про якість життя «Корисна програма»:
ДО ТЕМИ
5 корисних порад від ведучого "Корисної програми" Олександра Лук'яненка
Як вибрати молоко: 5 порад експертів «Корисної програми»
Текст і фото - прес-служба телеканалу Інтер.

як вибрати, варена ковбаса, Інтер, ток-шоу, Корисна програма, споживач
Чи обов'язково змінювати документи після одруження?

Після реєстрації шлюбу в Україні подружжя має право змінити своє прізвище на спільне або взяти подвійне прізвище, розповідає начальниця Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Юлія Бабина.
переглядів: 302
Як позбутися ведмедки на городі: ефективні методи боротьби навесні

Дуже важливо почати боротьбу з ведмедкою вчасно (в кінці квітня – травні) до початку появи молодих особин шкідника.
переглядів: 221
Exist.ua – коли важлива якість та надійність запчастин

Exist.ua: великий вибір автозапчастин і моторних олив, пошук за VIN, мобільний додаток і швидка доставка по Україні для вашого авто
переглядів: 243
Програмування для дітей: як зробити навчання цікавим і ефективним?

Дізнайтесь, як зробити програмування для дітей цікавим та ефективним. Обирайте програми UA Teens у Львові та записуйтесь на заняття вже сьогодні!
переглядів: 246
Кавовий ритуал: як зернова кава змінює ваші ранки

Ранок — це не просто початок нового дня, це також час, коли ми налаштовуємося на правильний темп дня і формуємо свій настрій. У багатьох людей цей момент не обходиться без чашки ароматної кави. Але є різниця між справжньою зерновою кавою і швидким розчинним напоєм. Зернова кава — це якість та насичений смак. Хоча вона вимагає трохи більше часу та уваги при приготуванні, вона приносить набагато більше задоволення. Від процесу помелу до першого ковтка — це особлива медитація, яка допомагає сповільнитися, зосередитися і почати день усвідомлено.
переглядів: 244