Ми у Facebook
02.09.2019, 17:49

5 корисних порад від ведучого "Корисної програми" Олександра Лук'яненка

У вівторок, 3 вересня, о 10:00 на телеканалі "Інтер" - прем'єра ток-шоу про якість життя "Корисна програма".
Як вибрати якісні продукти і зберегти своє здоров'я? Що входить до складу білого хліба і де краще зберігати вершкове масло? Як визначити натуральність меду і чому не можна їсти йогурт на голодний шлунок? На ці та багато інших питань дадуть відповідь в студії нової «Корисної програми». Напередодні прем'єри ведучий Олександр Лук'яненко поділився корисними порадами, як простими способами поліпшити якість свого життя.



1. Найдорожче - не означає краще.

«Існує думка, що чим дорожчий продукт, тим він якісніший. Не завжди. Все залежить від того, що називати «якісним продуктом». Якщо мова про виключно натуральні інгредієнти, органічну продукцію - то так, такі продукти обійдуться дорожче. Але якщо ми говоримо про повсякденні продукти, які купуємо в магазинах і супермаркетах, то якісні можна знайти в будь-якій ціновій категорії: економ, стандарт і преміум. Про це ми будемо розповідати в «Корисній програмі».

2. Будьте пильними.

«Харчових продуктів з необмеженим терміном придатності не буває. Термін зберігання позначається декількома способами. «Придатний до ...» означає, що в певну дату і час продукт втрачає придатність. Якщо термін придатності не зазначено, потрібно шукати на упаковці дату виробництва продукту і розраховувати, коли закінчується термін його зберігання. Щоб уникнути обману купуйте продукцію, дата і термін придатності якої вибиті заводським методом, а не намальовані від руки».

3. Навіщо потрібен ГОСТ?

«Головний міф про продукти - все, що зроблено за ГОСТом, буде неодмінно натуральним і якісним. Але держстандарти завжди були мінімально допустимим стандартом якості. Тобто продукт краще ГОСТу зробити було можна, а ось гірше - було порушенням, яке, втім, можна було непогано приховувати за різними технічними умовами. Тому пам'ятайте про те, що «ГОСТ» на упаковці - це просто відмітка про те, що цим продуктом ви не отруїтеся. Не більше".

4. Не вірте своїм очам.

«Найчастіше особливі позначки на етикетці, наприклад, «Екологічно» або «Натурально» не є інформацією про склад продукту, а пишуться заради реклами. Для того щоб продукція була органічною, 70% її інгредієнтів повинні бути органічного походження. Або містити 95% органічних інгредієнтів, щоб використовувати позначення «Продукт органічного походження».

5. Захищайте свої права споживача.

«Працюючи 15 років репортером, я часто змушений був їсти на ходу, купувати продукти в незнайомих місцях. Траплялися й харчові отруєння. Тепер я набагато уважніше ставлюся до свого здоров'я і до своїх прав споживача. Якщо вас обдурили, продали неякісний товар або спробували обважити, не проходьте мимо. Телефонуйте на гарячу лінію магазину, йдіть до адміністрації ринку, звертайтеся в Державну службу з питань захисту прав споживачів, пишіть на сайт проекту korysno.inter.ua або телефонуйте нам на гарячу лінію: 067-879-55-91. Так ви не тільки відновите справедливість щодо себе, а й, можливо, збережете чиєсь здоров'я або життя».



Ще більше корисних порад і рекомендацій, як розібратися в якості продуктів, заощадити гроші і зберегти здоров'я, - в ток-шоу «Корисна програма». Дивіться на «Інтері» з вівторка по п'ятницю о 10:00.



Промо-анонс – https://youtu.be/PLuIxKhmr60

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
"Корисна програма": як розібратися, що ми купуємо та їмо





На правах реклами