Ми у Facebook
16.02.2020, 10:40

В Україні хочуть скасувати класичну "прописку"

Замість неї введуть декларативний принцип реєстрації у кілька кліків. Про переваги нововведення під час ефіру радіо "UA: Суспільне мовлення" заявив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.
"Люди декларативно кажуть, що я за цією адресою мешкаю, йде повідомлення до власника відповідної нерухомості, і він має підтвердити. Це все можна зробити дистанційно у кілька кліків, і я дуже сподіваюсь, що найближчим часом це буде зроблено", – розповів Дубілет.

"Я висловлю свою персональну думку, тому що цей проєкт веде мій колега Михайло Федоров. Те, що мені розповідала його команда, то дійсно є, якщо не помиляюсь, голландська практика, коли люди декларативно кажуть, що я у цій адресі мешкаю, йде повідомлення до власника відповідної нерухомості і він має підтвердити. Це все можна зробити дистанційно у кілька кліків, і я дуже сподіваюсь, що найближчим часом це буде зроблено", - додав міністр.

До слова, Дмитро Дубілет розповів, що так зване зарплатне рабство зможуть скасувати вже у травні 2020 року - після ухвалення постанови НБУ про безготівкові розрахунки в Україні у національній валюті, інформує UA: Суспільне мовлення.

РАНІШЕ МИ ПИСАЛИ

2016
Що рівнянам треба знати про зміни у процесі прописки
Чи штрафуватимуть рівнян за прописку

2017
Як рівнянам зареєструвати місце проживання (прописку) дитини
Для військовозобов'язаних змінився порядок прописки

2018
"Без домівки та права голосу", або "Як не дозволили голосувати переселенцям"

2019
Що треба знати рівнянам, які реєструють місце проживання
Як голосувати не за місцем реєстрації





На правах реклами