Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

15:20 | На свято Пресвятої Богородиці відкрили оновлений Свято-Троїцький храм

На Різдво Пресвятої Богородиці в Свято-Троїцькому храмі села Гориньград-Перший Рівненського району зібралося небачена досі кількість людей. Адже на цей день припало ще дві визначні події – ювілей церкви – 200 років, а також відкриття храму після повної реставрації, яка розпочалася у 2009 році за допомогою кандидата в народні депутати України Віталія Грицака та меценатів.

Історія Свято-Троїцького храму, збудованого у 1812 році коштом князя Гаврила-Святополка Четвертинського, унікальна. За 200 років існування тут жодного разу не припинялися богослужіння, ні під час Великої Вітчизняної війни, ані за радянських часів. Поблизу храму знаходиться відоме цілющими властивостями джерело Святої Трійці.

За словами настоятеля свято-Троїцького храму отця Олексія, усім дивам, які відбуваються, треба завдячувати головній святині, привезеній колись з Афону - Сіверській іконі Божої Матері.

За словами Віталія Грицака, реконструкція храму для нього - насамперед поклик душі. «У цьому храмі мене хрестили,тут хрестили мого брата, батька, дідуся. Це храм, куди ми ходимо завжди… У нашому житті віра займає визначне місце, всі справи людина має робити з вірою і любов’ю», - відзначив Віталій Грицак.



«Він гарний був. Але тепер його осучаснили, і ми вважаємо, що він зараз найгарніший в усій Україні», - зазначила Ніна, прихожанка церкви.

Підтримує думку тамтешніх жителів стосовно величності храму і сам Віталій Грицак, адже церква знаходиться на підвищенні, тому побачити її можна з усіх навколишніх сіл.

А двохсотлітня історія Свято-Троїцького храму свідчить сама про себе. Тому збереження такого духовного та культурного надбання – обов’язок кожного з вірян.

Окрім святкового богослужіння, на території церкви було відкрито пам’ятний знак на честь 200-річчя Свято-Троїцького храму. За словами мешканців, відкриття повністю відреконструйованої церкви стало неоціниним подарунком для вірян всієї округи.

Джерело: Сторінка В.Грицака в соцмережі Фейсбук (http://www.facebook.com/vitaly.grytsak?ref=tn_tnmn)

Передвиборна агітація
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини