Ми у Facebook
26.06.2003, 18:06

У Рівному архітектори — рідкісна спеціальність

Рівненщина займає передостаннє місце в Україні за забезпеченням архітекторами. Їх кількість не перевищує 10% від потреби порівняно з країнами Східної Європи та Прибалтики. Найгірше кадрове забезпечення у районних центрах Рівненської області. Востаннє розподіл спеціалістів у провінцію відбувся у 80-их роках. Такі дані були наведені на “круглому столі” у середу напередодні Дня архітектури України, яке відзначають 1 липня.
Допомогти у заповненні кадрового вакууму в галузі покликаний Український державний університет водного господарства та природокористування, де кілька років тому відкрили кафедру архітектури. За словами її завідувача Омеляна Юрчука, отримати ліцензію на підготовку спеціалістів-архітекторів було важко, але все-таки “водник” подолав цей бар’єр. Через два роки кафедра випустить перших зодчих з дипломами. Серед досягнень кафедри — здобуття торік сертифіката на підготовку ландшафтних спеціалістів. Тепер вона єдина в державі, де готують фахівців-ландшафтників.
Тим часом, за інформацією першого заступника міського голови Рівного Олександра Кравчука, до 720-річчя комунальники ремонтують численні міські дороги. На приведення автошляхів до ладу вже використано 1,7 мільйона гривень. Загалом же на ремонт доріг у бюджеті закладено понад два мільйони гривень.
Готуючи місто до ювілею, оновлюють фасад кінопалацу “Україна”, найближчим часом мінятимуть плити на майдані Незалежності. А наступного тижня визначатимуть переможця конкурсу на облаштування Квіткового бульвару. Тож до свого дня народження, за задумом міських можновладців, Рівне зовні виглядатиме краще. І неабияка заслуга у цьому саме архітекторів, які виготовили чимало проектів нових будинків, фасадів, кафе. З нагоди свята Олександр Кравчук привітав митців та вручив їх грамоти від міськвиконкому.





На правах реклами