Ми у Facebook
09.03.2010, 15:25

Гарячі закуски

Рецепти страв, що подають до столу гарячими.
М'ясні рулетиики з чорносливом
800 г нежирної свинини, 5-8 штук чорносливу, 50 г копченого сала, сіль, перець.

М'ясо поріжте завтовшки 1 см, відбийте, натріть сіллю, перцем, на кожний шматок покладіть розпарений чорнослив без кісточок (його можна замінити курагою, сушеними грибами, шматочками копченої ковбаси) та дрібно нарізане копчене сало. Згорніть рулетом, перев'яжіть ниткою. Обсмажте у жирі, додайте трішки м'ясного бульйону чи води й тушкуйте під кришкою на слабкому вогні до готовності.

Батон фарширований
1 білий батон, 100 г копченої ковбаси, 100 г сосисок, 50 г шинки, 100 г твердого сиру, 2 стол. ложки майонезу.

Із батона вийняти середину. Ковбасу, сосиски та шинку дрібно нарізати й покласти у приготований батон. Полити майонезом і посипати тертим сиром. Запікати в духовці 4-5 хвилин.

Сир смажений з шинкою
160 г сиру, 80 г шинки, 40 г борошна; для льєзону: 4 яйця, 20 г борошна, 40 мл молока, 20 г зелені петрушки.

Твердий сир та шинку нарізають скибочками. З борошна, яєць та молока готують льєзон. На скибочку сиру кладуть кусок шинки і разом обкачують у борошні, змочують у льєзоні й обсмажують з обох боків. Подають як гарячу закуску, прикрашають зеленню.

Сир смажений
400 г твердого сиру, 4 яйця, 60 г мелених сухарів, сіль за смаком.

Твердий сир нарізають квадратними або прямокутними шматочками по 3 шт. на порцію, змочують у збитому яйці, панірують у сухарях і смажать на смальці або олії. Подають як гарячу закуску.

Крабові кульки
На 8 маленьких кульок: 4 крабові палички, 1/4 частина червоного болгарського перцю, 1 скибочка білого хліба, 1 перо зеленої цибулі, 1 стол. ложка подрібненої петрушки, 2 чайні ложки майонезу, 1/4 чайна ложка гірчиці, 1/2 яйця, сіль, перець.

Дрібно нарізати крабові палички й перець, додати розкришений хліб, дрібно нарізану цибулю, петрушку. Додати яйце, гірчицю, майонез, сіль та перець. Сформувати кульки завбільшки з волоський горіх, викласти на лист і запікати 20 хвилин при середній температурі.

Рибні кульки
300 г філе тріски або мерлузи, 250 г прісного сиру, 50 г білого хліба, 1 цибулина, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки вершкового масла, сіль.

Філе тріски або мерлузи промивають, нарізують, пропускають крізь м'ясорубку, додають розмочений у воді білий хліб, обчищену нарізану ріпчасту цибулю, сіль, добре перемішують з протертим прісним сиром. Формують невеликі кульки, обкачують їх у борошні, укладають у сотейник або на лист, змащений маслом, і обсмажують у духовці.

Хрусткі крабові котлетки
450 г м'яса краба (порізати), 700 г картоплі, сіль, перець, 1 лимон, 6 цибулин, 3 зубчики часнику, зелень петрушки, імбир на кінчику ножа, 2 маленьких пекучих червоних перці, 125 г паніровки, борошно для паніровки, 2 яйця (збити), олія.

Приготуйте картопляне пюре. Нашаткуйте цибулю, подрібніть часник, поріжте червоний перець. У м'ясо краба додайте зелень петрушки, цибулю, часник, імбир, перець і трошки цедри лимона, усе добре змішайте з картопляним пюре, приправте. З крабового фаршу сформуйте 16 кульок. На 10 - 15 хвилин поставте їх у холодильник. Крабові кульки обваляйте в борошні, потім у яйці й у паніровці. Посмажте котлетки в олії до золотавого кольору.

Грибна мачанка
1 кг свіжих грибів, 1 л молока або кефіру, 100 г ріпчастої цибулі, 40 г кукурудзяного борошна, 80 г смальцю, 4 яйця, сіль за смаком.

У каструлю наливають молоко або кефір, додають кукурудзяне борошно та яйце, солять і збивають до утворення однорідної маси. Окремо обсмажують дрібно нарізану цибулю з відвареними грибами і додають до підготовленої маси. Варять до готовності всіх продуктів і до загустіння.

Гарячу мачанку їдять, вмочуючи в неї шматки хліба.

Оладки з гарбуза
250 г гарбуза, 100 г вареної ковбаси, 2 яйця, борошно, олія, сіль.

Гарбуз почистити, натерти на крупній тертці. Ковбасу дрібно порізати або пропустити через м'ясорубку. Сирі жовтки розтерти з жиром, з'єднати з гарбузом і ковбасою, додати борошно і сіль, розмішати. Ложкою викласти оладки на сковороду і смажити. Подають гарячими, поклавши в ряд на продовгувате блюдо. Окремо подають томатний соус.






На правах реклами