Ми у Facebook
12.03.2010, 11:40

“Опля-картопля” від Юрка Журавля

Черговий випуск кулінарного шоу “СмачнОГО!” глядачі побачать сьогодні, 12 березня, на Першому місцевому. Минулої ж п’ятниці у гості до ведучого програми, директора ТРК “Рівне 1” Віктора ДАНИЛОВА завітав фронтмен відомого рівненського гурту OT VINTA Юрко ЖУРАВЕЛЬ.
Відтак, на глядачів чекала нова несподівана зустріч із зіркою не на сцені, а на затишній кухні.

Цього разу Віктор Данилов разом із гостем приготували деруни з м’ясом “Опля-картопля” і молочний коктейль.

— Деруни — це екзотична страва для українців, — вже з перших хвилин шоу жартує Юрко Журавель. — Для її приготування нам знадобиться картопля, морква, часник і цибуля наша улюблена, ми їй не одну пісню присвятили.

— Юрко, я чесно кажучи сподівався, що ти приготуєш, приміром, цибулевий суп. Чому ж страва із кар­топлі? — зауважує Віктор Данилов.

— У дитинстві дуже любив деруни, і ми з сестрою просили маму приготувати їх, вона ж у свою чергу казала: якщо хочемо дерунів, то ма­ємо подерти картоплю.

Коли деруни з м’ясом уже були готові, Юрко Журавель і Віктор Данилов спустилися до бару, аби приготувати запланований коктейль.

Й одразу ж фронтмен гурту OT VINTA пояснив і продемонстрував глядачам, як обрати найкращий кокос, відкрити його. У хід пішло все: рушник, кухонний комбайн, окуляри, медичний шприц, трубка і навіть “болгарка”. Так, так, саме “болгарка”. І Юрко зауважив, що на кухні кожного господаря такий пристрій має бути. Навіщо? А для того, щоб зробити красивий посуд для коктейлю. Що з того вийшло, глядачі змогли побачити минулої п’ятниці. Якщо ви не встигли, то рецепти дерунів з м’ясом “Опля-картопля” та молочного коктейлю, фото та відео кулінарного шоу “СмачнОГО!” дивіться на сайті ТРК “Рівне 1”: www.rivne1.tv.


Деруни з м’ясом “Опля-картопля”
Картопля – 1 кг, тверді сорти, великі картоплини
Цибулина – 1 велика
Фарш (свинина) – 400 г
Сухарі – 3 шт.
Яйця — 1 шт.
Борошно – 1 стол. ложка
Олія рафінована для обсмажування, перець, паприка, сіль, часник, зелена цибуля, сметана

Як готувати
Ще раз пропускаємо фарш через м’ясорубку, туди ж кладемо цибулину й сухарі.
У готовий фарш додаємо сіль, перець, паприку. Все ретельно перемішуємо.
З готової м’ясної маси ліпимо невеликі котлетки й викладаємо їх на дерев’яну дощечку. Чистимо картоплю, солимо і додаємо муку. Ретельно перемішуємо.
Наливаємо на пательню трохи олії, акуратно викладаємо шарами на розпечену пательню спочатку невеликий “млинець” з картоплі, потім – м’ясну котлетку і закриваємо зверху також картопляним “млинцем”.
Подаємо страву зі сметаною або часниковим соусом, посипаємо зеленою цибулею.

Молочний коктейль
1 кокос (як резервуар для коктейлю), 2-й кокос – розбиваємо молотком і м’якоть подаємо з коктейлем
Морозиво (100% пломбір) – 0,5 кг
Молоко – 1 л
Мандарини – 3-4 шт.
Зонтики, трубочки для декору

Як готувати
Зняти верх кокосового горіха “болгаркою”, обережно вилити в мисочку рідину з кокоса. Міксером збити молоко й морозиво до утворення однорідної маси, яку помістити в кокос. Прикрасити коктейль часточками мандаринів, зонтиками, трубочками.
Розбиваємо 2-й кокос молотком, відділяємо м’якоть і подаємо з коктейлем.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ