“Опля-картопля” від Юрка Журавля
Цього разу Віктор Данилов разом із гостем приготували деруни з м’ясом “Опля-картопля” і молочний коктейль.
— Деруни — це екзотична страва для українців, — вже з перших хвилин шоу жартує Юрко Журавель. — Для її приготування нам знадобиться картопля, морква, часник і цибуля наша улюблена, ми їй не одну пісню присвятили.
— Юрко, я чесно кажучи сподівався, що ти приготуєш, приміром, цибулевий суп. Чому ж страва із картоплі? — зауважує Віктор Данилов.
— У дитинстві дуже любив деруни, і ми з сестрою просили маму приготувати їх, вона ж у свою чергу казала: якщо хочемо дерунів, то маємо подерти картоплю.
Коли деруни з м’ясом уже були готові, Юрко Журавель і Віктор Данилов спустилися до бару, аби приготувати запланований коктейль.
Й одразу ж фронтмен гурту OT VINTA пояснив і продемонстрував глядачам, як обрати найкращий кокос, відкрити його. У хід пішло все: рушник, кухонний комбайн, окуляри, медичний шприц, трубка і навіть “болгарка”. Так, так, саме “болгарка”. І Юрко зауважив, що на кухні кожного господаря такий пристрій має бути. Навіщо? А для того, щоб зробити красивий посуд для коктейлю. Що з того вийшло, глядачі змогли побачити минулої п’ятниці. Якщо ви не встигли, то рецепти дерунів з м’ясом “Опля-картопля” та молочного коктейлю, фото та відео кулінарного шоу “СмачнОГО!” дивіться на сайті ТРК “Рівне 1”: www.rivne1.tv.
Деруни з м’ясом “Опля-картопля”
Картопля – 1 кг, тверді сорти, великі картоплини
Цибулина – 1 велика
Фарш (свинина) – 400 г
Сухарі – 3 шт.
Яйця — 1 шт.
Борошно – 1 стол. ложка
Олія рафінована для обсмажування, перець, паприка, сіль, часник, зелена цибуля, сметана
Як готувати
Ще раз пропускаємо фарш через м’ясорубку, туди ж кладемо цибулину й сухарі.
У готовий фарш додаємо сіль, перець, паприку. Все ретельно перемішуємо.
З готової м’ясної маси ліпимо невеликі котлетки й викладаємо їх на дерев’яну дощечку. Чистимо картоплю, солимо і додаємо муку. Ретельно перемішуємо.
Наливаємо на пательню трохи олії, акуратно викладаємо шарами на розпечену пательню спочатку невеликий “млинець” з картоплі, потім – м’ясну котлетку і закриваємо зверху також картопляним “млинцем”.
Подаємо страву зі сметаною або часниковим соусом, посипаємо зеленою цибулею.
Молочний коктейль
1 кокос (як резервуар для коктейлю), 2-й кокос – розбиваємо молотком і м’якоть подаємо з коктейлем
Морозиво (100% пломбір) – 0,5 кг
Молоко – 1 л
Мандарини – 3-4 шт.
Зонтики, трубочки для декору
Як готувати
Зняти верх кокосового горіха “болгаркою”, обережно вилити в мисочку рідину з кокоса. Міксером збити молоко й морозиво до утворення однорідної маси, яку помістити в кокос. Прикрасити коктейль часточками мандаринів, зонтиками, трубочками.
Розбиваємо 2-й кокос молотком, відділяємо м’якоть і подаємо з коктейлем.

У Рівному зник 17-річний Назар Шавронський

У Рівному розшукують 17-річного Назара Шавронського, який має порушення аутистичного спектра
переглядів: 30
На Рівненщині висадили ліси пам'яті на честь українських героїв

Філія "Поліський лісовий офіс" ДП "Ліси України" долучилася до масштабної всеукраїнської та міжнародної ініціативи з озеленення планети, висадивши нові лісові насадження на Рівненщині та Волині. Цьогорічна весняна лісокультурна кампанія завершилася символічною акцією висадки лісів пам'яті, присвячених українським захисникам.
переглядів: 55
У Рівному вшанували 11-ту річницю легендарного полку "Азов"

Сьогодні, 5 травня, біля муралу пам'яті рівненських бійців полку "Азов" відбулася урочиста церемонія вшанування героїзму та самопожертви воїнів цього легендарного підрозділу, який відзначає свою 11-ту річницю.
переглядів: 141
У селі біля Рівного авто збило 8-річного велосипедиста: дитина в лікарні

У Рівненському районі сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждав малолітній велосипедист. Інцидент трапився у суботу, 3 травня, близько 19:10 у селі Обарів.
переглядів: 137
Два роки пробації отримав рівнянин за зберігання дитячого порно

Рівненський міський суд виніс вирок Олександру Кошелєву, визнавши його винним у зберіганні дитячої порнографії та присудив йому два роки пробаційного нагляду.
переглядів: 136