“Опля-картопля” від Юрка Журавля
Цього разу Віктор Данилов разом із гостем приготували деруни з м’ясом “Опля-картопля” і молочний коктейль.
— Деруни — це екзотична страва для українців, — вже з перших хвилин шоу жартує Юрко Журавель. — Для її приготування нам знадобиться картопля, морква, часник і цибуля наша улюблена, ми їй не одну пісню присвятили.
— Юрко, я чесно кажучи сподівався, що ти приготуєш, приміром, цибулевий суп. Чому ж страва із картоплі? — зауважує Віктор Данилов.
— У дитинстві дуже любив деруни, і ми з сестрою просили маму приготувати їх, вона ж у свою чергу казала: якщо хочемо дерунів, то маємо подерти картоплю.
Коли деруни з м’ясом уже були готові, Юрко Журавель і Віктор Данилов спустилися до бару, аби приготувати запланований коктейль.
Й одразу ж фронтмен гурту OT VINTA пояснив і продемонстрував глядачам, як обрати найкращий кокос, відкрити його. У хід пішло все: рушник, кухонний комбайн, окуляри, медичний шприц, трубка і навіть “болгарка”. Так, так, саме “болгарка”. І Юрко зауважив, що на кухні кожного господаря такий пристрій має бути. Навіщо? А для того, щоб зробити красивий посуд для коктейлю. Що з того вийшло, глядачі змогли побачити минулої п’ятниці. Якщо ви не встигли, то рецепти дерунів з м’ясом “Опля-картопля” та молочного коктейлю, фото та відео кулінарного шоу “СмачнОГО!” дивіться на сайті ТРК “Рівне 1”: www.rivne1.tv.
Деруни з м’ясом “Опля-картопля”
Картопля – 1 кг, тверді сорти, великі картоплини
Цибулина – 1 велика
Фарш (свинина) – 400 г
Сухарі – 3 шт.
Яйця — 1 шт.
Борошно – 1 стол. ложка
Олія рафінована для обсмажування, перець, паприка, сіль, часник, зелена цибуля, сметана
Як готувати
Ще раз пропускаємо фарш через м’ясорубку, туди ж кладемо цибулину й сухарі.
У готовий фарш додаємо сіль, перець, паприку. Все ретельно перемішуємо.
З готової м’ясної маси ліпимо невеликі котлетки й викладаємо їх на дерев’яну дощечку. Чистимо картоплю, солимо і додаємо муку. Ретельно перемішуємо.
Наливаємо на пательню трохи олії, акуратно викладаємо шарами на розпечену пательню спочатку невеликий “млинець” з картоплі, потім – м’ясну котлетку і закриваємо зверху також картопляним “млинцем”.
Подаємо страву зі сметаною або часниковим соусом, посипаємо зеленою цибулею.
Молочний коктейль
1 кокос (як резервуар для коктейлю), 2-й кокос – розбиваємо молотком і м’якоть подаємо з коктейлем
Морозиво (100% пломбір) – 0,5 кг
Молоко – 1 л
Мандарини – 3-4 шт.
Зонтики, трубочки для декору
Як готувати
Зняти верх кокосового горіха “болгаркою”, обережно вилити в мисочку рідину з кокоса. Міксером збити молоко й морозиво до утворення однорідної маси, яку помістити в кокос. Прикрасити коктейль часточками мандаринів, зонтиками, трубочками.
Розбиваємо 2-й кокос молотком, відділяємо м’якоть і подаємо з коктейлем.
На фасаді Квасилівського ліцею відкрили меморіальну дошку Герою Павлу Мельничуку
У Квасилівському ліцеї відбулося відкриття меморіальної дошки, присвяченої Павлу Мельничуку — Герою, який віддав своє життя за Україну.
переглядів: 76
Минулого року на Рівненщині зареєстрували понад п’ять тисяч шлюбів
На Рівненщині у 2024 році зареєстрували 5259 шлюбів, демонструючи, що навіть у часи війни люди знаходять сили для створення родин і віру в майбутнє.
переглядів: 70
Трагедія на Рівненщині: під колесами неповнолітнього мотоцикліста загинув пішохід
Дорожньо-транспортна пригода сталася 9 січня близько 18:00 у селі Суськ.
переглядів: 167
На Рівненщині попрощалися із трьома Героями
У Рівненській області зустріли на щиті та провели останньою земною дорогою трьох захисників - Василя Сульзу з Сарненщини, Олексія Малиновського з Вараша та Олега Каленюка з Острога.
переглядів: 125
На Рівненщині порушник сплатить понад 18 тисяч гривень за незаконну вирубку лип
Сарненський районний суд Рівненської області зобов’язав мешканця району сплатити 18 800 грн за незаконну порубку шести сироростучих лип у селі Немовичі. Рішення суду було ухвалено 6 грудня 2024 року.
переглядів: 264