Ми у Facebook
02.07.2010, 17:19

Українцям, що проживають за кордоном, видаватимуться закордонні паспорти старого зразка

Відділ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС у Рівненській області роз`яснює мешканцям краю нововведення, що торкаються правил виїзду громадян України за межі держави.
Задля забезпечення українців, що мешкають за кордоном, паспортами громадянина України для виїзду за кордон до 15 липня поточного року випускатимуть закордонні паспорти старого зразка, затвердженого в 1994 році.

Це визначено постановою Кабінету Міністрів України №430 від 16 червня. Кабмін погоджується "з пропозицією Міністерства закордонних справ щодо виготовлення до 15 липня 50 тисяч бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон за зразком, затвердженим постановою КМУ від 4 червня 1994 року "Про затвердження зразка бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон", йдеться в постанові.

МЗС доручено забезпечити оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон за зразком, затвердженим 4 червня 1994 року.

Ізраїль скасував візовий режим для українців

Ізраїльський уряд ухвалив рішення щодо запровадження безвізового режиму з Україною. Прем`єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу підкреслив, що скасування віз для громадян України спричинить збільшення кількості туристів і, як наслідок, — посилення темпів економічного зростання.

Україна і Чорногорія домовилися про взаємний безвізовий режим

Уряди України та Чорногорії підписали угоду, якою передбачаються безвізові подорожі громадян обох країн строком до 90 днів за наявних дійсних проїзних документів. Документ був підписаний 8 червня цього року під час робочої зустрічі заступника міністра закордонних справ України Віктора Майка та заступника міністра закордонних справ Чорногорії Драгана Джуровіча. "Угода набуде чинності по завершенню всіх внутрішньодержавних процедур обома країнами", йдеться у повідомленні.

На час туристичного сезону Албанія українців пускатиме до себе без віз

Рішенням уряду Республіки Албанія з 30 травня до 31 жовтня цього року запроваджено безвізовий режим для короткострокових поїздок громадян України до цієї країни. Про це повідомив речник МЗС України Олександр Дікусаров. "Таким чином громадянам України не потрібна віза для в`їзду до Республіки Албанія терміном до 90 днів, за наявності дійсного закордонного паспорта", — сказав він.

Нагадаємо, тимчасово призупинила візовий режим для громадян України на період літнього туристичного сезону також Хорватія.

Про це повідомили на офіційному сайті УМВСУ Рівненській області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ