Ми у Facebook
19.07.2010, 10:42

Неймовірна спека протримається ще до кінця липня

Сильна спека в Україні лише трохи спаде до вівторка. У Рівному та області протягом тижня дощитиме. Однак температура повітря вдень триматиметься позначки вище +30.
Гідрометеорологічний центр очікує невелике зниження температури повітря в більшості областей України з 20 липня, повідомила начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Людмила Савченко. "У найближчі три дні очікується найбільш жарка погода. Ми очікуємо, що місцями, окрім західних областей і Криму, температура сягатиме +35...+37 градусів у тіні", — зазначила Савченко.

Вона додала, що рекордна температура повітря в Києві, яка була зафіксована в 1936 році (39,3 градуса), перевищена не буде, але рекорди температур по окремих днях року цього літа вже оновилися. Пані Савченко зазначила, що з 20 липня температура трохи знизиться і становитиме +25 ... +31 градус, сильних опадів при цьому не очікується.

Синоптик підкреслила, що цей рік примітний не висотою абсолютних показників температури повітря, а тривалістю цих дуже жарких періодів. "Якщо в минулі роки сильна спека була, але протягом невеликих проміжків часу, то в цьому році практично з травня в Україні відзначається спекотна погода без значного ослаблення", — сказала Савченко. Вона зауважила, що до кінця липня сильного похолодання не очікується.

Джерело: Українські новини









На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ