Ми у Facebook
20.07.2010, 14:52

Рівненські лікарі переймають досвід італійських колег

Нещодавно з Італії повернулася перша група місцевих медиків, які стажувалися в одному з найпотужніших госпіталів країни «Брешіа». Наші фахівці переймали досвід закордонних колег у галузі онкогематології, неонатології з інтенсивною терапією та неврології.
В планах - стажування з хірургії, анастезіології та інтенсивної терапії (реанімації). Крім того, навчатимуть не лишень лікарів, а й медсестер, які супроводжуватимуть післяопераційних хворих. Наступна група рівненських медиків вирушить до Італії вже на початку вересня.

Навчання українських лікарів за кордоном організував благодійний фонд «L.I.C.O.F Оnlus», угоду про співпрацю з яким уклали обласна дитяча лікарня та обласне управління охорони здоров’я.

Італійський фонд не лише організовує стажування вітчизняних медиків за кордоном, а й підтримує соціально-незахищені категорії пацієнтів. Для прикладу, тяжкохворих дітей-сиріт, напівсиріт та дітей з малозабезпечених родин, безкоштовно лікують за кордоном. Так, за останній рік, в італійських госпіталях пролікували чотирьох маленьких мешканців Рівненщини.

Наступним етапом співпраці рівненських медиків з італійськими колегами стане розвиток телемедицини, яка дасть можливість спілкування в режимі он-лайн і заочного консультування пацієнтів обласної дитячої лікарні.

Про це повідомляє офіційний сайт РОДА.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ