Ми у Facebook
20.07.2010, 18:04

36 юних футболістів з Рівненщини опинилися у лікарні через недосмажену яєшню

В Одеській області з оздоровчого комплексу "Ювілейний” госпіталізували з гострою кишковою інфекцією 38 осіб, з яких 36 дітей. Усі вони виявилися юними футболістами з Дубна та смт Смига, що на Рівненщині. За попередніми даними, у 36 дітей виявили сальмонельоз від отруєння недосмаженою яєшнею на базі, де вони тренувались та відпочивали.
Юні футболісти міста Дубна та селища Смига Дубенського району спільним транспортом виїхали на змагання до Одеси.

Для тренувань та відпочинку група неповнолітніх у кількості 36 чоловік і двоє дорослих прибули на базу "Ювілейний" (належить Міністерству оборони України), але отруїлися харчами і були госпіталізовані в лікарню м.Іллічівська і Овідіопільської ЦРЛ.

— За попередніми даними, у 38 осіб виявили сальмонельоз від отруєння недосмаженою яєшнею на базі, де вони тренувались та відпочивали у південній області, — розповів заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Губанов.

За справу одразу взялася прокуратура Овідіопільського району. Наразі правоохоронці проводять перевірку за фактом харчового отруєння дітей на базі відпочинку "Ювілейний".

Пізніше з`ясувалося, що база, на якій зупинились юні футболісти, не мала ліцензії на прийом дітей.

— Про це стало відомо лише тоді, коли втрутилась прокуратура, — повідомив заступник голови Дубенської райдержадміністрації Борис ГОЛОВА, а також додав: — Такого прикрого випадку можна було б уникнути, якби організатори подібних виїздів повідомляли про свої наміри відповідні відділи у районах, навіть якщо затрати на змагання йдуть із батьківських, а не державних кишень.

Як наголосив Олексій Губанов, "дітей вже готові прийняти медичні заклади Рівненщини, однак перевозити їх будуть двома рейсами, адже поки не всіх можна транспортувати".

Тим часом прес-служба МНС України повідомляє, що нових випадків захворювання на базі відпочинку "Ювілейний" в селі Молодіжне Одеської області не виявлено.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ