Ми у Facebook
23.07.2010, 11:00

Рівненські ректори не бачать потреби у продовженні вступної кампанії

Ректори вищих навчальних закладів Рівненщини, з якими поспілкувався портал OGO, великої необхідності у продовженні вступної кампанії не бачать.

Рішення про продовження термінів прийому заяв і документів та проведення вступних іспитів до 5 серпня, яке прийняло Міністерство освіти і науки, рівненські ректори не вважають необхідним та доцільним.


— “Острозька академія” не має потреби продовжувати термін вступної кампанії, бо кількість заяв, які ми отримали від абітурієнтів цього року, вже вдвічі перевищує минулорічну кількість, — розповідає ректор Національного університету “Острозька академія” Ігор ПАСІЧНИК. — А великі черги абітурієнтів у ВНЗах — це проблема самих вищих навчальних закладів. Адже коли у нас в перший день здавали заяви тисяча осіб, то ми збільшили кількість працівників у приймальній комісії, комп'ютерів, дали можливість батькам комфортно відпочити в парку. Діти, які приїхали з інших міст та сіл, могли безкоштовно переночувати в гуртожитках. Тому ми справилися з напливом абітурієнтів в перші дні. Нині ситуація стабілізувалася і ми приймаємо всі заяви до шостої-сьомої години вечора. Адже гарна організація праці дає можливість уникнути черги абітурієнтів.

Ректор Національного університету водного господарства та природокористування Василь ГУРИН вважає, що не потрібно було продовжувати термін прийому документів для вступників на державну форму навчання.

— Можна продовжити цей термін для тих, хто вступає на денну та заочну форми навчання на контрактній основі, — наголошує Василь Гурин. — Ми задоволені вступною кампанією цього року. І хоч у перший день прийому документів був великий наплив абітурієнтів, іногородні мали можливість переночувати в гуртожитках за символічну ціну 12 гривень за добу і наступного дня всі успішно подали документи. Нині вступна кампанія протікає спокійно, виважено. За дві години можна здати документи на найбільш популярні факультети. Порівняно з минулим роком ми подвоїли кількість технічних працівників, які вивчають і приймають документи.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ