Ми у Facebook
28.07.2010, 15:56

Проїзд у маршрутках з Рівного до Києва подорожчав

З понеділка, 26 липня, щоб дістатися із Рівного до столиці, замість 65 гривень вже доведеться заплатити 75 гривень. Для постійних клієнтів, студентів та пенсіонерів - 70 гривень, дітям до 12 років - 65 гривень.
- Це прогнозоване подорожчання. Питання обговорювалося вже три місяці. Стримуючим фактором для підвищення ціни була економічна криза, адже перевізники розуміли, що людям скрутно. Втім, зросли ціни на запчастини, що не дає можливості рентабельно працювати. До того ж Міністерство транспорту та зв'язку і Міністерство внутрішніх справ збільшили вимоги до транспортних засобів щодо безпеки перевезення пасажирів і заміни рухомого складу, на що теж потрібні кошти, - пояснює голова правління громадської організації “Спілка водіїв” Сергій Овчинніков. - Ціни на приблизно ж такі відстані до інших регіонів ще з початку року становлять від 75 гривень. Приміром, вартість дороги з Рівного до Чернівців (320 км) - 93 гривні, з Рівного до Івано-Франківська (283 км) - 79 гривень.

За словами заступника голови правління ГО “Спілка водіїв” Валентина Демчука, підстав говорити про завищення ціни на перевезення немає.
Між тим підвищення вартості проїзду рівняни сприйняли не однозначно.
- Я негативно ставлюся до подорожчання, тому що якість сервісу залишає бажати кращого. Останнього разу, коли ми з сім'єю їхали з Києва до Рівного маршрутка була брудною, кондиціонер не працював, хоча на вулиці стояла неймовірна спека, - поділилася рівнянка Світлана Бойчук.
- Звичайно, збільшення ціни на проїзд вдарить по моїй кишені. Мені часто доводиться їздити до Києва у справах, але будемо сподіватися, що ці кошти знайдуть потрібне застосування і справді підуть на оновлення автобусів, - каже ще одна рівнянка Марина Ященко.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ