Ми у Facebook
29.07.2010, 11:45

У дитячому харчуванні на Рівненщині виявили заборонені речовини

Штучне дитяче харчування – продукт, знайомий практично всім мамам і малюкам. Проте чи завжди можна розраховувати на його якість? Саме з неякісною молочною сумішшю пов’язують смерть тримісячної дівчинки в селі Жуківка Тернопільської області у травні цього року.
За словами начальника управління у справах захисту прав споживачів у Рівненській області Євгенії Мосіюк, сумний досвід Тернопільської області змусив і місцевих спеціалістів звернути увагу на якість дитячого харчування. Упродовж трьох місяців вони перевірили 47 суб’єктів господарювання, які продають дитяче харчування. Проте не знайшло жодного, який працював би без порушень.

- У п’яти підприємців виявили невідповідність вимогам нормативних документів, - каже пані Мосіюк. - Відповідно до дев’ятої статті закону "Про дитяче харчування" у виробництві продуктів дитячого харчування забороняється використання м'яса механічного обвалювання, шкури свинячої, крохмалю харчового, борошна пшеничного, гідратованих продуктів із сої та її похідних, а також сумішей спецій та прянощів, до складу яких входять незареєстровані харчові добавки. Але у цих п’яти підприємців, ми виявили в дитячому харчуванні виявили крохмаль та борошно. Ці товари зняли, а підприємців.

У той же час, за словами пані Євгенії, заборонені складники виявили у продукції виробництва Росії та Швейцарії. А от в українських виробників цих інгредієнтів не знайшли.

- Хочеться також звернути увагу на те, що дитяче харчування сертифікується так само, як і тютюнові й горілчані вироби. Тому важливо, купуючи його, вимагати пред’явлення такого сертифікату. На жаль, під час перевірок у 5 випадках таких сертифікатів не виявили. Наголошую, якщо вам не дають якийсь документ, в тому числі й сертифікат – не купуйте цієї продукції, - переконує начальник управління.

Також у підприємців виявили й інші порушення. Зокрема відсутність документів про якість – 37 випадків, інформації для споживачів – 36 випадків та протоколів про відсутність вмісту ГМО – 36 випадків.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ