Ми у Facebook
05.08.2010, 16:18

Під час великої спеки залізничники вживають додаткові заходи безпеки

Для покращення умов проїзду пасажирів залізницею на час спеки проводять контрольні перевірки систем водопостачання, вентиляції, кондиціювання та туалетів у пасажирських вагонах. Перед кожним відправленням у рейс обов’язково оглядають все обладнання вагона.
У поїзді можна придбати чай, каву та прохолоджувальні напої. У кожному вагоні обов’язково є аптечка для надання першої медичної допомоги. Якщо пасажиру стане зле, потрібно звернутися до провідника або начальника потяга. У разі необхідності начальник потяга може викликати "швидку" до найближчої станції.

На вокзалах залізниці існують медичні пункти, де можна отримати консультацію фахівця, а у разі важкого стану — медичну допомогу.

Крім цього, у зв’язку з різким підвищенням температури в Україні вживаються додаткові заходи для забезпечення безпеки руху залізничного транспорту. Це пов'язано з фізичними процесами, що відбуваються у рейках при їх нагріванні. Коли температура повітря значно підвищується, метал, з якого виготовлені рейки, розширюється. Це може деформувати колію і становити загрозу безпеці руху. Наразі проводиться посилена перевірка стану залізничного полотна. Зокрема, працівники колійного господарства залізниці організували щоденні додаткові обходи колій, під час яких досвідчені монтери оглядають стан колії. Виміри температури рейок у період найбільш високих температур проводять щогодини.

Висока температура вимагає зміни умов експлуатації залізниці з тим, щоб забезпечити необхідний рівень безпеки. За правилами експлуатації залізниці, якщо температура рейок понад 50 °С, то швидкість руху поїздів знижується. Попередження про обмеження швидкості діє в основному з 12 до 18 години.

Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства транспорту та зв'язку України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ