Ми у Facebook
31.08.2010, 15:40

"Не створюйте штучного ажіотажу", - голова АМКУ

Ситуація із забезпеченням України гречкою за обґрунтованими цінами буде стабілізована. Про це сьогодні на брифінгу заявив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.
Зокрема, Олексій Костусєв наголосив, що зараз закінчується збір гречки цьогорічного врожаю, яка після переробки забезпечить потреби внутрішнього ринку у достатньому обсязі. Про це OGO.ua повідомили у прес-службі Антимонопольного комітету України.

Крім того, за словами Голови Комітету, Уряд має програму збільшення виробництва гречаної крупи, яку наразі втілює у життя. «Проблеми на ринку гречки досталися нам від колишньої влади, яка займалася демагогією і не вирішувала такі конкретні проблеми, як забезпечення належного обороту посіву гречки, закупівля гречаної крупи в необхідній кількості до держрезерву тощо. Але я впевнений, що через декілька років Україна стане експортером гречки, тому що для цього є всі підстави», - зазначив Олексій Костусєв, наголосивши, що з постачанням гречки нового врожаю ціни на крупу будуть знижені.

Керівник Комітету також закликав громадськість утриматися від створення штучного ажіотажу і запевнив у стабілізації ситуації.

«Сьогодні Президент України доручив Уряду разом з Антимонопольним комітетом та регіональними органами влади вжити вичерпних заходів для стабілізації ситуації на ринках продовольчих товарів, включаючи гречку, та не допустити необґрунтованого підвищення цін. Таку роботу державні органи мають провести до десятого вересня, і, можете мені повірити, це завдання буде виконано. Адже сьогодні в країні - сильна, професійна і відповідальна влада, здатна навести порядок в усіх сферах», - підкреслив Олексій Костусєв.

Голова Комітету додав, що навіть як би гречки, виробленої в Україні, не вистачило для внутрішніх потреб, то це питання було б вирішено за рахунок імпорту.

«Ми живемо в третьому тисячолітті, коли переміщення товарів відбувається дуже швидко. І взагалі не є питанням, наприклад, поставити 50 тис тонн гречки до України з Китаю, як це зробила Російська Федерація, бо це обсяг лише одного нормального вантажного кораблю. Тому все у нас буде гаразд», - сказав Олексій Костусєв.

Матеріали до теми:

Стрибок цін на гречку зумовив ажіотаж, - головний економіст Рівненщини

В супермаркетах Москвы исчезла гречка. А в украинских?

Уперше за багато років Росії доведеться імпортувати гречку





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ