"Не створюйте штучного ажіотажу", - голова АМКУ
Крім того, за словами Голови Комітету, Уряд має програму збільшення виробництва гречаної крупи, яку наразі втілює у життя. «Проблеми на ринку гречки досталися нам від колишньої влади, яка займалася демагогією і не вирішувала такі конкретні проблеми, як забезпечення належного обороту посіву гречки, закупівля гречаної крупи в необхідній кількості до держрезерву тощо. Але я впевнений, що через декілька років Україна стане експортером гречки, тому що для цього є всі підстави», - зазначив Олексій Костусєв, наголосивши, що з постачанням гречки нового врожаю ціни на крупу будуть знижені.
Керівник Комітету також закликав громадськість утриматися від створення штучного ажіотажу і запевнив у стабілізації ситуації.
«Сьогодні Президент України доручив Уряду разом з Антимонопольним комітетом та регіональними органами влади вжити вичерпних заходів для стабілізації ситуації на ринках продовольчих товарів, включаючи гречку, та не допустити необґрунтованого підвищення цін. Таку роботу державні органи мають провести до десятого вересня, і, можете мені повірити, це завдання буде виконано. Адже сьогодні в країні - сильна, професійна і відповідальна влада, здатна навести порядок в усіх сферах», - підкреслив Олексій Костусєв.
Голова Комітету додав, що навіть як би гречки, виробленої в Україні, не вистачило для внутрішніх потреб, то це питання було б вирішено за рахунок імпорту.
«Ми живемо в третьому тисячолітті, коли переміщення товарів відбувається дуже швидко. І взагалі не є питанням, наприклад, поставити 50 тис тонн гречки до України з Китаю, як це зробила Російська Федерація, бо це обсяг лише одного нормального вантажного кораблю. Тому все у нас буде гаразд», - сказав Олексій Костусєв.
Матеріали до теми:
Стрибок цін на гречку зумовив ажіотаж, - головний економіст Рівненщини
В супермаркетах Москвы исчезла гречка. А в украинских?
Уперше за багато років Росії доведеться імпортувати гречку

Як зберегти свіжість хліба надовго

Свіжоспечений хліб із рум’яною скоринкою та ніжною, м’якою м’якушкою — справжня гастрономічна розкіш. Білий, житній чи зерновий — кожен має своїх поціновувачів. Та скільки разів ми стикалися з розчаруванням, коли вже наступного дня хліб ставав твердим і сухим?
переглядів: 304
П’ять простих налаштувань, які допоможуть смартфону працювати довше

Ми живемо в епоху, коли смартфон — не просто засіб зв’язку, а особистий помічник, навігатор, розважальний центр і навіть кишеньковий офіс.
переглядів: 307
Як розписати писанку: інструменти, техніка, орнамент

Розпис писанки — це не просто творчий процес. Це глибоке занурення у власне "я", спосіб осмислення світу і форма збереження культурної спадщини. Писанка — це не лише великодній символ, а живий код української нації, в якому переплітаються естетика, духовність і історична пам’ять.
переглядів: 308
Компенсація для роботодавців: як отримати підтримку за працевлаштування молоді

Роботодавці в Україні мають можливість отримати фінансову компенсацію за працевлаштування молодих фахівців. Про це повідомляє Державна служба зайнятості. Ініціатива спрямована на підтримку бізнесу та створення додаткових можливостей для молоді, яка лише починає свій професійний шлях.
переглядів: 333
Як перевірити масло вдома: кілька простих рецептів

Вершкове масло — постійний гість на кухні багатьох українських родин. Його цінують не лише за універсальність у приготуванні страв, а й за поживні властивості.
переглядів: 229