Ціни на ковбаси і свинину в Україні зросли удвічі
Ріст попиту на делікатеси у передсвяткові дні викликав ріст цін на такі види продуктів, як напівкопчені, варено-копчені, сиров'ялені і сирокопчені ковбаси і м'ясо свинини, які є атрибутами святкового столу, повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу.
"На ринках ціни на популярні види продуктів виросли майже удвічі за останній тиждень, але вже після різдвяних свят вони знизяться відповідно до зниження попиту на цю продукцію", — заявила виконавчий директор асоціації УКАБ Єлизавета Святківська.
У той же час, додає вона, істотних цінових змін на ринку живої худоби не сталося, оскільки переробники робили замовлення завчасно, розраховуючи на сезонний ріст попиту.
Також експерт нагадує, що вже другий рік підряд ріст купівельної активності відбувається тільки в останні 3-4 дні року, що пов'язано з нижчою купівельною спроможністю населення в порівнянні спостережуваної на початку 2007 і 2008 років.
Раніше повідомлялося, що за результатами перевірок інспекторами "Укрметртестстандарту" в 2010 році, деякі товари, що реалізовуються в Україні, фальсифікували частіше за інші. Серед "фаворитів" — харчова продукція, зокрема, молочні та ковбасні вироби.
Як відновити організм після зимових свят: корисні поради
Після тривалих зимових свят часто важко повернутися до звичного ритму життя. Калорійна їжа, порушення режиму сну та зниження фізичної активності можуть негативно вплинути на самопочуття. Ось кілька порад, як допомогти організму відновитися.
переглядів: 435
Рівнян запрошують на гала-концерт XXI фестивалю "Різдвяні піснеспіви"
Уже 6 січня 2024 року, о 16:00 у великій залі Міського Будинку культури відбудеться святковий гала-концерт, який об’єднає найкращих виконавців і колективи Рівненщини.
переглядів: 450
Куди рівнянам подіти ялинки після свят: рекомендації міської влади
Після завершення різдвяно-новорічних свят мешканці Рівного почнуть прибирати ялинки зі своїх осель. Для зручності рівнян та дотримання екологічних стандартів міська влада надала рекомендації щодо правильної утилізації святкових дерев.
переглядів: 197
Водохресний святвечір 2025: що поставити на стіл та як святкувати
5 січня 2025 року українці відзначатимуть Водохресний святвечір — останній день перед великим святом Хрещення. Цього дня дотримуються суворого посту, відмовляючись від м'яса, молочних продуктів та яєць. Віруючі набирають водохресну воду, вважаючи її цілющою.
переглядів: 516
Голодна кутя на Святвечір: традиційний рецепт
Голодна кутя, або як ще називають Друга кутя чи Голодний Святвечір, проводиться напередодні Хрещення. Відзначають це свято 5 січня.
переглядів: 311