“СмачнОГО!” вам 2011-ого!
Свинина, запечена
на гілках вишні
Інгредієнти:
Підчеревина — 1,5 кг
Свинячі ребра — 6 шт.
Оливкова олія
Бальзамічний оцет
Лимон — 1 шт.
Лавровий лист
Базилік
Кріп, петрушка
Гілки тим’яну (чебрецю)
Сухий базилік
Прованські трави
Гвоздика
Духмяний перець
Сіль
Спосіб приготування:
1. Підчеревину промиваємо під проточною водою та робимо надрізи на шкірці.
2. У ступці подрібнюємо базилік, кріп, петрушку, часник, лавровий лист, духмяний перець, гвоздику, перець та сіль.
3. З двох боків втираємо у м’ясо сіль та перець. Те ж саме робимо з ребрами.
4. Розрізаємо лимон навпіл та видушуємо сік на м’ясо та ребра.
5. На деко вливаємо бальзамічний оцет, оливкову олію, сік лимона, посипаємо перцем, сіллю, сухим базиліком, прованськими травами, перемішуємо все, викладаємо гілочки чебрецю, ребра та м’ясо.
6. М’ясо поливаємо бальзамічним оцтом та оливковою олією, суміш спецій зі ступки втираємо в розрізи в м’ясі.
7. Деко герметично закриваємо і залишаємо на 3-4 год. маринуватись.
8. Після виймаємо м’ясо з дека і встеляємо дно деки гілками вишні, на гілки викладаємо ребра, а на ребра — шмат підчеревини.
9. Запікаємо при температурі 170 градусів дві години.
10. Наприкінці підвищуємо температуру до 240 градусів і запікаємо кілька хвилин для утворення скоринки.
Салат “Феєрверк”
Інгредієнти:
Суміш зелених салатів
Сир “Фета” або бринза в розсолі — 250 г
Помідори чері — 6 шт.
В’ялене м’ясо — 200 г
Перепелині яйця — 6 шт.
Авокадо - 1 шт.
Оливкова олія
Сіль
Спосіб приготування:
1. Суміш листків зеленого салату викладаємо на велику тарілку рваними шматочками.
2. Кришимо кубиками сир фета на салат.
3. Викладаємо помідори чері, шматки авокадо, варені перепелині яйця, рулончиками скручені шматки м’яса. 4. Поливаємо все це на тарілці оливковою олією, солимо.
Як відновити організм після зимових свят: корисні поради
Після тривалих зимових свят часто важко повернутися до звичного ритму життя. Калорійна їжа, порушення режиму сну та зниження фізичної активності можуть негативно вплинути на самопочуття. Ось кілька порад, як допомогти організму відновитися.
переглядів: 447
Рівнян запрошують на гала-концерт XXI фестивалю "Різдвяні піснеспіви"
Уже 6 січня 2024 року, о 16:00 у великій залі Міського Будинку культури відбудеться святковий гала-концерт, який об’єднає найкращих виконавців і колективи Рівненщини.
переглядів: 458
Куди рівнянам подіти ялинки після свят: рекомендації міської влади
Після завершення різдвяно-новорічних свят мешканці Рівного почнуть прибирати ялинки зі своїх осель. Для зручності рівнян та дотримання екологічних стандартів міська влада надала рекомендації щодо правильної утилізації святкових дерев.
переглядів: 203
Водохресний святвечір 2025: що поставити на стіл та як святкувати
5 січня 2025 року українці відзначатимуть Водохресний святвечір — останній день перед великим святом Хрещення. Цього дня дотримуються суворого посту, відмовляючись від м'яса, молочних продуктів та яєць. Віруючі набирають водохресну воду, вважаючи її цілющою.
переглядів: 521
Голодна кутя на Святвечір: традиційний рецепт
Голодна кутя, або як ще називають Друга кутя чи Голодний Святвечір, проводиться напередодні Хрещення. Відзначають це свято 5 січня.
переглядів: 315