Ми у Facebook
06.01.2011, 12:07

“СмачнОГО!” вам 2011-ого!

Кожен з нас розуміє, що без хорошого, правильного настрою свята не буде. Створюємо собі його ми різними способами: жінки купують нову сукенку, роблять фантастичні зачіски, гардероб чоловіків поповнюється ще однією краваткою, а бар — пляшечкою для особливих випадків. Та зазвичай “празник” для українця неможливий без святкового столу. Хочеться не лише екзотики, а й нашого, справжнього, рідного.
Чому б до новорічно-різдвяних свят не запекти свининку, та й не просту, а з викрутасами? Заступник директора з навчально-реабілітаційної роботи РНРЦ “Особлива дитина” Анатолій ЛУК’ЯНЧУК, який завітав у гості до ведучого кулінарного шоу “СмачнОГО!”, що виходить щоп’ятниці на ТРК “Рівне 1”, Віктора Данилова, вже зробив це! Пропонуємо і вам прикрасити свій стіл “Свининою, запеченою на вишневих гілках” й урочистим салатом “Феєрверк”. І нехай у наступному році життя вам смакує якнайкраще!

Свинина, запечена
на гілках вишні

Інгредієнти:
Підчеревина — 1,5 кг
Свинячі ребра — 6 шт.
Оливкова олія
Бальзамічний оцет
Лимон — 1 шт.
Лавровий лист
Базилік
Кріп, петрушка
Гілки тим’яну (чебрецю)
Сухий базилік
Прованські трави
Гвоздика
Духмяний перець
Сіль

Спосіб приготування:
1. Підчеревину промиваємо під проточною водою та робимо надрізи на шкірці.
2. У ступці подрібнюємо базилік, кріп, петрушку, часник, лавровий лист, духмяний перець, гвоздику, перець та сіль.
3. З двох боків втираємо у м’ясо сіль та перець. Те ж саме робимо з ребрами.
4. Розрізаємо лимон навпіл та видушуємо сік на м’ясо та ребра.
5. На деко вливаємо бальзамічний оцет, оливкову олію, сік лимона, посипаємо перцем, сіллю, сухим базиліком, прованськими травами, перемішуємо все, викладаємо гілочки чебрецю, ребра та м’ясо.
6. М’ясо поливаємо бальзамічним оцтом та оливковою олією, суміш спецій зі ступки втираємо в розрізи в м’ясі.
7. Деко герметично закриваємо і залишаємо на 3-4 год. маринуватись.
8. Після виймаємо м’ясо з дека і встеляємо дно деки гілками вишні, на гілки викладаємо ребра, а на ребра — шмат підчеревини.
9. Запікаємо при температурі 170 градусів дві години.
10. Наприкінці підвищуємо температуру до 240 градусів і запікаємо кілька хвилин для утворення скоринки.

Салат “Феєрверк”

Інгредієнти:
Суміш зелених салатів
Сир “Фета” або бринза в розсолі — 250 г
Помідори чері — 6 шт.
В’ялене м’ясо — 200 г
Перепелині яйця — 6 шт.
Авокадо - 1 шт.
Оливкова олія
Сіль

Спосіб приготування:
1. Суміш листків зеленого салату викладаємо на велику тарілку рваними шматочками.
2. Кришимо кубиками сир фета на салат.
3. Викладаємо помідори чері, шматки авокадо, варені перепелині яйця, рулончиками скручені шматки м’яса. 4. Поливаємо все це на тарілці оливковою олією, солимо.





На правах реклами