Ми у Facebook
01.06.2011, 08:53

Рівненський театр визнали одним з кращих в Україні

З тріумфом повернулись актори Рівненського облмуздрамтеатру одразу з двох міжнародних фестивалів. У Дніпродзержинську крашою виставою визнали рівненську постановку "Калігули" та кращими акторами – Віктора Янчука та Станіслава Лозовського. А у Херсоні відзначили як найкращого режисера "Калігули" Сергія Павлюка.
Актори Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру одним гастрольним туром "вбили двох зайців". 20 травня на VIII міжнародному фестивалі "Класика сьогодні" у Дніпродзержинську театр повним складом презентував трагедію Альбера Камю "Калігула".

— На нас чекав дуже теплий прийом як з боку акторів, так і публіки, — розповів заслужений артист України Віктор Янчук. — Шквалом оплесків нагородили нас за "Калігулу". Журі конкурсу взагалі порівняло нашу виставу з кондитерською, де лише "одні смачні ласощі". Сказали, що постановка одна з кращих за останні роки.

Розщедрилось журі і на нагороди для рівненських служителів Мельпомени. Поставка "Калігули" отримала Гран-прі фестивалю, Віктор Янчук – титул кращого актора другого плану, а Станіслава Лозовського визнали кращим молодим актором.

Продовжили тріумфально фестивалити актори на Херсонському міжнародному театральному фесті "Мельпомена Таврії". 23 травня рівняняни відкрили фестиваль.

У підсумку у рівненській скарбниці – нагорода за кращу режисуру "Калігули" Сергія Павлюка.

— Такі поїздки обходяться недешево. Наприклад, тільки для доставки декорацій "Калігули" на два фестивалі ми витратили понад 16 тисяч гривень. Але воно було того варте. Тож виступатимемо й надалі, — зауважив директор Рівненського облмуздрамтеатру Володимир Петрів. — За підсумками фестивалів нас запросили з "Калігулою" до Санкт-Петербурга. Так що будемо знаходити кошти та їхати.

А тим часом у театрі готуються нові постановки – "Наполеон та корсиканка" Іржи Губача та "Старомодна комедія" Олексія Арбузова.

До теми:
У Рівному онкохворі діти стали героями фотовиставки
Станіслав Лозовський: "Е ні, шановні, діставайте ключики та випускайте душі на волю!"
Ніна Ніколаєва: "Перетворюємо глядача на актора!"
У Рівному створять фотовиставку, присвячену онкохворим дітям
Рівненські журналісти зіграють благодійну виставу для онкохворих [+Фото]





На правах реклами