Ми у Facebook
07.06.2011, 15:48

У Рівному відкрили фотовиставку, присвячену онкохворим дітям [+Фото]

Сьогодні, 7 червня, у галереї "У фарватері істин" ТЦ "Злата Плаза" відкрилась благодійна фотовиставка "Подаруй можливість жити". На 36 світлинах фотохудожників Олександра Харвата та Олени Зень зображені маленькі пацієнти онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні.
Рівненські митці та громадські діячі об’єднуються заради порятунку онкохворих дітей. Так, до ініційованої прес-службою Рівненської ОДА обласної акції "Подаруй можливість жити" долучились фотохудожники Олександр Харват та Олена Зень, благодійна громадська організація "Відкрий серце", Рівненський облмуздрамтеатр та журналісти.



— Ідея зробити таку виставку була давно, а завдяки допомозі друзів її вдалося втілити в життя, — зауважив керівник фотостудії "У фарватері істин" Олександр Харват. — Під час візиту в дитячу лікарню фотозйомка тривала трохи більше, ніж півгодини. Там вкотре переконався, що роблю важливу справу.



Героями світлин стали 10 маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення, яких під час відвідин обласної дитячої лікарні 25 травня відзняв фотохудожник. На 36 фото зображені побут, труднощі лікування, радощі та надії діток, які понад усе хочуть вилікуватись. Кожна зі світлини містить інформацію про дитину та можливість їй допомогти.

— "Подаруй можливість жити" триває в області вже майже рік, за цей час зібрали понад 300 тисяч гривень. Але це дещиця. А на лікування діток щороку треба в декілька разів більше, — розповіла ініціатор проекту, керівник прес-служби Рівненської ОДА Юлія Гуменюк. — Тому проект триватиме й надалі. А днями стартує обласна акція здачі донорської крові.



Свій внесок у проект зроблять і рівненські журналісти. 14 червня 19.00 у Рівенському облмуздрамтеатрі відбудеться прем’єра благодійної вистави "Пошились у дурні", акторами у якій виступлять рівненські журналісти. Всі кошти, зібрані від продажу квитків, будуть спрямовані на порятунок онкохворих дітей.

Також для них 10 червня о 9.30 в приміщенні Рівненської обласної станції переливання крові за адресою вул. С. Бандери, 31 працівники ЗМІ здаватимуть кров.

А тим часом допомогти діткам може кожен. Варто лише перерахувати кошти на благодійний рахунок акції "Подаруй можливість жити": розрахунковий рахунок — 35425001001200 в ГУ ДКУ в Рівненській області, МФО 833017; ЗКПО 03067009, "для надання благодійних внесків на лікування дітей онкогематологічного відділення".

Детальніше про хворих діток, що потребують негайної допомоги, ви можете прочитати на спеціальному сайті рівненської волонтерської організації www.poryatunok.at.ua. На сайті міститься необхідна розрахункова інформація для допомоги кожній дитинці, а також опублікований список потреб онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні.

До теми:
Станіслав Лозовський: "Е ні, шановні, діставайте ключики та випускайте душі на волю!"
Ніна Ніколаєва: "Перетворюємо глядача на актора!"
У Рівному створять фотовиставку, присвячену онкохворим дітям
Рівненські журналісти зіграють благодійну виставу для онкохворих [+Фото]





На правах реклами