Ми у Facebook
08.06.2011, 09:57

Кондиціонер відтворить в оселі аромат соснового лісу [+ПОРАДИ]

Найоптимальніший спосіб освіжити свою квартиру - встановити кондиціонер.
Вибираємо кондиціонер

Упередження з приводу високої вартості можуть розвіяти будь-які магазини. Тут уже вибір, як то кажуть, на будь-який смак і розмір гаманця. При виборі кондиціонера важливо правильно вибрати модель, яка зможе ефективно працювати, а не просто мотати електроенергію. Тому дозволимо собі дати кілька порад, які допоможуть підібрати кондиціонер у квартиру.

Куди встановлюємо?
Побутові кондиціонери, а вам потрібен саме такий у квартиру, можуть встановлюватися у віконному отворі (віконний), на підлозі (мобільні), на стіні і навіть на стелі. Всі кондиціонери діляться на групи відповідно до особливостей конструкції: моноблочні - складаються з одного блока, спліт-системи - з двох блоків, один із них монтується на зовнішній стороні будівлі, другий встановлюється в приміщенні.

Моноблочні віконні кондиціонери вважаються найбільш доступними за ціною, але не кожному сподобається великий ящик у вікні, та й шумний він трішки. Хоча за якістю роботи не поступається своїм побратимам.

Мобільні кондиціонери також віднесені до моноблочних. Ви зможете встановити його самостійно в будь-якій кімнаті. Серед недоліків: робота тільки на охолодження, невелика потужність, гучність і шланг, який обов'язково потрібно вивести у вікно.

Спліт-системи - найбільш популярні і доступні за ціною. На них ми і радимо зупинити свій вибір. Внутрішні блоки найчастіше монтуються на стіну і можуть забезпечити прохолоду в приміщенні до 70 м2. Хоча є і моделі зі стельовим кріпленням. Завдяки особливості установки повітря розподіляється в приміщенні більш рівномірно.

Отже, скільки приміщень вам необхідно охолодити? Може, є сенс придбати мультиспліт-систему? Вони складаються з одного зовнішнього блока, але до нього підключаються декілька внутрішніх. Якщо ви плануєте встановити мультиспліт-систему, то зверніть увагу на те, що існують моделі фіксовані з певною кількістю внутрішніх блоків (2-3), й складальні, коли можна за потреби встановити до 5 блоків.

Інверторні технології

Сучасні інверторні настінні кондиціонери самі контролюють і підтримують температуру і свіжість повітря в квартирі. Працюючи майже безшумно, розумна техніка сама вирішує, коли потрібно набрати обертів, а коли - знизити потужність. Тому, якщо ти хочеш економити електроенергію, зверни увагу саме на найбільш оптимальні інверторні моделі.

Трохи математики
Вибираючи кондиціонер, перш за все, визнач необхідну потужність. Інакше він не буде справлятися зі своїм завданням, або тебе буде "виносити" потужним потоком повітря. Не потрібно плутати потужність охолодження з потужністю споживання кондиціонера.

Грамотний консультант сам усе прорахує, але непогано і самому в цьому розбиратися. Найпримітивніший спосіб розрахунку потужності охолодження за принципом: 1 кВт на 10 м2. Але це середні показники, на які потрібно орієнтуватися, вибираючи модель.

Для більш точних підрахунків існують спеціальні формули, в яких обов'язково враховується площа приміщення, його висота, кількість людей, які перебувають у приміщенні, кількість працюючих побутових приладів, адже від них також виходять теплоприпливи. Також береться до уваги приплив повітря з вікна. Відкривати вікна навстіж, звичайно ж, не можна, але залишити мікропровітрювання для надходження свіжого повітря не забороняється.

І не тільки влітку

Потрібно усвідомити, що кондиціонер здатний не просто врятувати від спеки, а забезпечити в приміщенні комфортний мікроклімат. І це не тільки охолодження повітря, але й збагачення його киснем, зволоження або осушення, очищення від бактерій і запахів, і навіть обігрів. Так що є моделі кондиціонерів, які стануть у нагоді і взимку. Тому, вибираючи потрібну модель, прийміть і це до уваги. Звичайно, чим більше девайсів, тим дорожча модель. Адже це покупка не на один день.

+ Ароматизація
Деякі виробники постачають кондиціонери ще й з можливістю ароматизації повітря в приміщенні. Тому, якщо вам подобається вдихати аромат соснового лісу або насолоджуватися запахом лаванди, врахуйте при виборі кондиціонера цю фішку.

Дизайнерські штучки
Якщо фінанси - не вирішальний чинник у виборі кондиціонера і естетична сторона для вас не менш важлива, ніж функціональна, зверніть увагу на моделі дизайнерські.

Вони не те що не зіпсують інтер'єр, вони прикрасять його. Внутрішній блок дуже тонкий і виглядає як рама для картини. Вставивши в нього гарне зображення або улюблене фото, ви неодмінно почуєте від захоплених гостей масу компліментів щодо вишуканості свого смаку.

Джерело: vbt.eurobit.ru





На правах реклами