Ми у Facebook
23.06.2011, 10:43

Як уберегтися від кишкових інфекцій

Влітку стрімко зростає кількість хворих на гострі кишкові інфекції.
Спека, недотримання правил особистої гігієни, немиті овочі, фрукти, — усе це спричиняє захворювання. Найбільш небезпечні серед гострих кишкових інфекцій: дизентерія, сальмонельоз, холера, харчові токсикоінфекції, черевний тиф і паратифи А і В.

Лікар-інформотерапевт Тетяна Гнатків наголошує, характерна особливість цих розладів у тому, що хвороба проявляється не зразу, а після інкубаційного прихованого періоду. І при різних кишкових інфекціях він відрізняється.

— Найчастіше на такі хвороби страждають діти, тому що захисні сили організму у них слабші, а вміння дотримуватися правил гігієни ще не надто розвинені, — зауважує лікар. — Тому важливо нагадувати їм про правила особистої гігієни. Зокрема, регулярне миття рук. Дорослим слід пам’ятати, що важливо правильно готувати і зберігати їжу. Адже харчові продукти — найбільше джерело небезпеки розмноження цих мікроорганізмів.


А при перших ознаках прояву хвороби, зокрема підвищенні температури, нудоті, блюванні, проносу, треба обов’язково викликати лікаря і не займатися самолікуванням.

Тож дотримання правил особистої гігієни, вчасне звернення до лікаря і адекватне лікування дозволять одужати у разі хвороби швидко і без ускладнень.

За матеріалами "Рівненської газети"





На правах реклами