Ми у Facebook
05.07.2011, 09:27

Абітурієнтам Рівненщини додаватимуть балів при вступі

Вступна кампанія 2011, яка стартувала 1 липня, принесла випускникам не лише можливість "електронного вступу", а й чергові нововведення.
Зокрема, цьогоріч вперше збільшено строки прийому документів — до 31 липня.

1 липня стартувала Всеукраїнська вступна кампанія до вишів

— Для зручності абітурієнтів встановлено єдиний фіксований перелік предметів для подачі сертифікатів ЗНО, — розповів про нововведення начальник обласного управління освіти і науки Іван ВЄТРОВ. — Окрім цього, вступники попередніх років можуть подавати сертифікати ЗНО, які вони отримали не лише цього року, або сертифікати чи їх дублікати з 2008, 2009, 2010 роки. Або ж обрати з них той, який має більше балів.

Медалісти та призери олімпіад можуть скористатися "Електронним вступом 2011"
Також знято обмеження щодо форми навчання для абітурієнтів, які закінчили навчальні заклади у 2007 році та раніше. Тепер вони можуть вступати за вступними випробуваннями або за результатами ЗНО на денну, заочну, вечірню, дистанційну форми, тоді як досі — лише на заочну.

У ВНЗ Рівненщини не знають, на скільки "державних" місць можуть розраховувати абітурієнти

Також передбачено, що абітурієнтам, які досягли значних успіхів у вивченні профільних предметів, додаватимуть додаткові бали. Мова йде про випускників, які у 2011 році нагороджені дипломами І-ІІІ ступенів ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад і ІІІ етапу Всеукраїнськиї конкурсів Малої академії наук України. Так, власник диплома І ступеня отримає 50 додаткових балів, ІІ — 40, ІІІ — 30 балів.

До 20 додаткових балів цьогоріч вперше будуть нараховувати абітурієнтам, які в рік вступу закінчили підготовчі курси вищого навчального закладу. Але лише за умови вступу до того ж навчального закладу на природничо-математичні та інженерно-технічні напрями підготовки.

Абітурієнти можуть подати сертифікат, у якому менше 124 балів. Але при цьому за профільний для спеціальності предмет має не менше 170 балів.





На правах реклами